O nouă aventură pentru Max, câinele care a salvat un biciclist: a fugit de acasă. Povestea lui Max a ajuns celebră şi peste hotare

O nouă aventură pentru Max, câinele care a salvat un biciclist: a fugit de acasă. Povestea lui Max a ajuns celebră şi peste hotare

- in DE ACTUALITATE
811
Comentariile sunt închise pentru O nouă aventură pentru Max, câinele care a salvat un biciclist: a fugit de acasă. Povestea lui Max a ajuns celebră şi peste hotare
max

Max, câinele maidanez care l-a ajutat săptămâna trecută pe un biciclist rănit pe Muntele Semenic, a avut o nouă aventură.

După ce i-a impresionat pe salvatori pentru că a stat cu bărbatul rănit şi l-a încălzit până când a venit salvarea, câinele a fost adoptat, dar a fugit de la noul stăpân.

O femeie l-a găsit în timp ce se întorcea în pădure şi l-a luat acasă, iar cel care l-a adoptat l-a cerut înapoi şi a promis că nu îl va mai pierde. Povestea lui Max a ajuns celebră şi peste hotare.

Stăpânul lui Max:L-am întrebat doar atât: „Vrei să fii căţelul meu?” Şi a venit către mine, s-a pus aşa, a ridicat laba, apoi a ridicat ambele labe.”

După ore întregi în care nu a ştiut nimic de Max, noul stăpân, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, l-a găsit în cele din urmă. A fost ajutat de iubitorii de animale care au aflat unde este câinele şi l-au anunţat. Bărbatul s-a dus şi l-a cerut înapoi de la această femeie.

Raluca locuieşte în localitatea Văliug. Spune că l-a recunoscut pe Max pentru că atunci când era liber şi fără stăpân îşi făcea veacul în zonă. Femeia susţine că îl hrănea mereu şi câteva zile nu l-a mai văzut deloc. Nu ştia povestea salvarii, aşa că s-a hotărât să îl ia la ea acasă. L-a dus la veterinar şi a aflat că Max este un erou.

Raluca Ciomagă: „Mergeam cu maşina şi l-am zărit cu coada ochiului şi l-am luat. L-am recuperat din Reşita, l-am dus direct la veterinar şi el mi-a zis că e vedeta. D-apăi eu ce se fac? Eu îl ştiu de nevedetă.”

După ce l-a salvat pe biciclistul care a căzut într-o groapă de pe muntele Semenic, Max a fost adoptat de Ionuţ Popovici. La un moment dat a fugit din curtea lui şi aşa l-a găsit Raluca.

Ionuț Popovici, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin: Nu credeam că Max poate să sară peste o poartă de un 1,60 metri. El crescând liber, nu cred că i-a fost totuna să stea într-o curte închisă şi a zis că e mai bine să sară acea poartă. Ne-am alertat, am plecat să îl căutăm cu prietenii, cu maşinile, dar ne-am dat seama că este într-o curte, la cineva.”

Noul stăpân a promis că va avea grijă de câine, să nu mai fugă din curtea lui. Între timp, biciclistul salvat de Max se află tot la spital, cu mai multe fracturi.

Devotamentul maidanezului Max i-a impresionat şi pe jurnaliştii din mai multe ţări din Europa, care i-au publicat povestea emoţionantă. Sursa: stirileprotv.ro

loading...

Facebook Comments