Generatia care nu face nimic! Aproximativ 20% dintre tinerii români nu au un rost în viaţă

Generatia care nu face nimic! Aproximativ 20% dintre tinerii români nu au un rost în viaţă

- in DE ACTUALITATE, EDUCATIE SI CULTURA, LIFESTYLE, MONDEN, SOCIAL
1641
Comentariile sunt închise pentru Generatia care nu face nimic! Aproximativ 20% dintre tinerii români nu au un rost în viaţă

Generatia care nu face nimic! Aproape 20% dintre tinerii români, cu vârste între 15 şi 24 de ani, nu au un rost în viaţă. Nu merg la şcoală, nu lucrează şi trăiesc pe spinarea părinţilor. Pentru integrarea lor, UE a oferit României 500 de milioane de euro, dar autorităţile nu au fost capabile să acceseze nici jumătate din sumă.

Statisticile arată că la finalul anului trecut, în România erau 441.000 de tineri, cu vârste până în 30 de ani, care nu erau angajaţi şi nici nu erau incluşi într-un program de educaţie sau de training.

Uniunea Europeană a pus la dispoziţia României aproximativ 500 de milioane de euro pentru integrarea acestor tineri pe piaţa muncii. Până acum, însă, statul român a fost incapabil să folosească vreun leu.

“Cred că problema nu este la tineri. Tinerii nu sunt nici pierduţi, nici invizibili. Este la societate în ansamblu şi mai ales la mediul politic, acolo este o mare problemă şi este o generaţie şi pierdută şi mult prea vizibilă”, a declarat FLORIN JIANU, un antreprenor român, potrivit Realitatea TV.

România este pe locul trei în Uniunea Europeană ca număr de tineri fără nicio ocupaţie şi planuri de viaţă. În Europa, 27 de milioane de persoane se află în această zonă de risc. Cei mai mulți tineri șomeri sunt în Italia şi Grecia. Topul este urmat de România, Croaţia, Bulgaria şi Spania. Sursa: realitatea.net

Dragi prieteni. Ne-ar face foarte mare plăcere să ținem legătura cu voi și pe rețelele de socializare, motiv pentru care vă invităm să ne urmăriți și pe pagina noastră de Facebook aktualnews.ro, unde vom putea discuta împreună știrile și articolele noastre. Vizitați pagina noastră Facebook aici.

loading...

Facebook Comments