Protestatarii răniți vineri în Piața Victoriei, după intervenția în forță a Jandarmeriei, iși caută dreptatea în justiție!

Protestatarii răniți vineri în Piața Victoriei, după intervenția în forță a Jandarmeriei, iși caută dreptatea în justiție!

- in DE ACTUALITATE
785
Comentariile sunt închise pentru Protestatarii răniți vineri în Piața Victoriei, după intervenția în forță a Jandarmeriei, iși caută dreptatea în justiție!
protest2

Protestatarii răniți in “Vinerea Neagra” in Piata Victoriei, au solicitat certificate  de la Institutul de Medicină Legală (IML) ”Mina Minovici” din Capitală care să ateste că au fost agresați și au depus plângeri penale împotriva jandarmilor.

Plângerile penale depuse la Secția 1 de Poliție, au fost transmise catre Parchetul Militar, relateaza stirileprotv.ro

Parchetul Militar a anunțat că luni va începe audierea persoanelor vătămate în incidentele de vineri, dar și a martorilor.

″În cursul zilei de sâmbătă, 11 august 2018, procurori militari din cadrul Parchetului Militar Teritorial de pe lângă Tribunalul Militar București s-au sesizat din oficiu, fiind înregistrat dosar penal cu privire la modul de intervenție al jandarmilor și incidentele petrecute la manifestația din Piața Victoriei din București în cursul zilei de 10 august 2018, precum și în cursul nopții de 10 spre 11 august 2018.

De asemenea, la Parchetul Militar Teritorial de pe lângă Tribunalul Militar București urmează să fie colectate inclusiv sesizarile depuse la secțiile de poliție, iar toate plângerile penale depuse vor fi înregistrate sub numar unic. Pe măsura derularii cercetărilor vom informa opinia publica”, se arata intr-un comunicat al Ministerului Public.

Procurorii militari îi invită pe toţi care au participat la protestul Diasporei de vineri şi au fost răniţi sau pot furniza informaţii importante să se prezinte la Parchetul Militar Bucureşti, luni şi marţi, pe Strada George Georgescu 2, sector 4”, se arată într-un comunicat al Parchetului Militar.

Mai multe ONG-uri au anunțat pe rețelele de socializare că îi vor sprijini pe cei care depun plângeri în demersul lor.

loading...

Facebook Comments