Român pe facebook: “#atenție, românii se duc!… Și te întrebi: de ce pleacă românii? De aia”

Român pe facebook: “#atenție, românii se duc!… Și te întrebi: de ce pleacă românii? De aia”

- in DE ACTUALITATE
928
Comentariile sunt închise pentru Român pe facebook: “#atenție, românii se duc!… Și te întrebi: de ce pleacă românii? De aia”
exodul tinerilor

Că ne pleacă tinerii din țară nu mai reprezintă o noutate. Conform statisticilor, ne-am situa pe locul doi dupa Siria în ceea ce privește migrația. De ce ne pleacă tineretul din țară, forta de muncă, specialiștii, doctorii etc.? Fiecare cu motivele lui.

Într-o postare pe care am surprins-o pe facebook, un roman “traduce” în propriul stil, motivele pentru care un tânar alege să părăsească România, pentru a munci în străinătate. Pentru că ni s-a parut interesant felul cum a calculat datele problemei, vă vom expune si Dumneavoastră întocmai postarea:

“#atenție, românii se duc! Sa zicem că tu iei 2000 de lei salariu, în cazul bun. Nevastă,ta mai ia și ea un 2000, tot in cazul bun. 4000 de lei. In cazurile bune, ptr că in rest, cumulul ajunge undeva la 3500, lunar= 700 de euro. Chiria te ajunge cam la 350 de euro. Rămâi cu 350 de euro. Întreținerea, undeva la 50 de euro. Ramai cu 300 de euro. Telefon, curent = alți 50 de euro. Mai ramai cu 250 de euro. Cam 1300 de lei. Mai un transport în comun, mai un papuc made in China, mai schimbi un bec, mai îți scoți o măsea… Și acum vine distracția: haleala. Trebuie sa te descurci cu 1000 de lei, două persoane. Pe lună. Cum? Românul le are cu astea. Dar dacă vine un copil, dar nevastă va lua cât îi da statul? Nasol. Mănânci răbdări prăjite. Deci, la un calcul în mare, românii cam duc viața după o zi pe alta. Concediu? Sa fim serioși. Și te întrebi: de ce pleacă românii? De aia. Ptr că în România o poți lua razna f ușor. Iar predicțiile economice sunt tot mai nefavorabile. Deci, păzea! că pleacă românii. Mulți, foarte mulți. 200 pe zi ar fi statistica. Pe timp de pace. Și ea continuă. Și nimănui nu-i pare să-i pese. Pârtieeeee!!!!!

Acestea fiind zise, rămâne la latitudinea fiecăruia să cântărească și să judece. Bineînțeles că aceasta postare reprezintă doar un punct de vedere și nu se aplică la general. Nu toți românii care pleaca din România, au aceste motive la bază cum nu toți românii părăsesc pentru totdeauna țara.

Faptul că ne aflam în UE, ne permite să călătorim liberi si să încercăm lucruri noi. Pentru unii poate fi o salvare, pentru alții poate fi o experiență și o sursă de inspirație, în urma căreia își vor aprecia și mai mult țara, întorcându-se și aducând cu ei lucruri noi, bune și frumoase. Cum spuneam: fiecare cu motivele lui. Sursa: facebook

Dragi prieteni. Ne-ar face foarte mare plăcere să ținem legătura cu voi și pe rețelele de socializare, motiv pentru care vă invităm să ne urmăriți și pe pagina noastră de Facebook aktualnews.ro, unde vom putea discuta împreună știrile și articolele noastre. Vizitați pagina noastră Facebook aici.

 

loading...

Facebook Comments