INCREDIBIL! Poti castia 1 MILION de DOLARI doar daca rezolvi acest puzzle

INCREDIBIL! Poti castia 1 MILION de DOLARI doar daca rezolvi acest puzzle

- in BIZAR, DE ACTUALITATE, INEDIT, MISTER
1443
Comentariile sunt închise pentru INCREDIBIL! Poti castia 1 MILION de DOLARI doar daca rezolvi acest puzzle
Puzzle

Oamenii de stiinta de la Universitatea din St. Andrews ofera un premiu in valoare de 1 milion de dolari pentru oricine poate rezolva o problema de sah numita si Puzzle-ul Reginei. Frumusetea provocarii este ca nici macar nu trebuie sa intelegi regulile de sah pentru a participa, dar asta nu inseamna ca va fi usor.

De fapt, cercetatorii spun ca solutia este atat de complexa din punct de vedere matematic incat gasirea ei ar putea dura mii de ani, potrivit libertatea.ro.

Puzzle-ul reginelor este o enigma foarte simpla. Poti plasa opt regine pe o tabla de sah in asa fel incat sa nu se atace reciproc? Astfel, doua regine nu pot imparti acelasi rand, aceeasi coloana sau aceeasi diagonala.

„Daca ai putea programa un computer sa rezolve aceasta problema foarte repede, ai putea sa adopti pentru rezolvarea celor mai importante probleme care ne afecteaza zilnic”, a declarat Ian Gent, profesor la University of St Andrews din UK. Enigma a fost inventata in anul 1850 si orice om cu putina rabdare o poate rezolva.

Calculatoarele insa nu o pot face cu o usurinta atat de mare. Acestea trec prin toate optiunile, iar cu cat acestea sunt mai multe, cu atat va dura mai mult afisarea solutiei.

sursa: libertatea.ro

loading...

Facebook Comments