Ţeapa cu „maşina de cusut” face iar victime în România

Ţeapa cu „maşina de cusut” face iar victime în România

- in DE ACTUALITATE
1536
Comentariile sunt închise pentru Ţeapa cu „maşina de cusut” face iar victime în România

Zeci de români au devenit victime ale unei înşelătorii care a reapărut. Deşi a fost mediatizată destul de mult, mai sunt naivi care dau crezare anunţurilor date de aşa-zişii „colecţionari germani” şi care pierd apoi bani buni pe nişte iluzii de îmbogăţire.

Ultima victimă este o tânără din Baia Mare care a sesizat duminică, 20 noiembrie, poliţia, că a fost înşelată de către o persoană necunoscută care s-a recomandat a fi managerul unei companii de publicitate, scrie vocea.biz.

Băimăreanca a spus că a luat legătura cu bărbatul în urma vizualizării unui afiş privind angajarea de elevi şi studenţi pentru distribuirea de pliante publicitare pe raza municipiului Baia Mare. A primit mai multe afişe prin intermediul cărora o persoană se oferă să cumpere maşini de cusut vechi în schimbul unor sume importante de bani, le-a distribuit pe raza municipiului însă nu a fost plătită pentru munca prestată. Poliţiştii desfăşoară activităţi în vederea identificării şi tragerii la răspundere a persoanelor implicate în activitatea infracţională.

De asemenea, poliţiştii atrag atenţia că anunţul promovat prin aceste afişe poate fi o metodă de înşelăciune, întrucât şi în anii precedenţi s-au înregistrat victime ale acestei metode.

Infractorii promit sume de bani foarte mari celor care deţin maşini de cusut vechi. Ei le cer persoanelor respective ca, înainte de a se face tranzacţia, să depună bani în diverse conturi, pentru obţinerea certificatului de autenticitate. După ce sumele ajung în conturi, infractorii nu mai răspund la telefon.

O altă metodă folosită de escroci este cea prin care ei promit să cumpere cu zeci de mii de euro două maşini de cusut vechi. Victima are doar una singură, care nu ar valora mulţi bani. Aici intervine un „salvator” care se oferă să-i vândă victimei a doua maşină de cusut, cu „doar” câteva mii de euro. Odată cumpărată cea de-a doua maşină, la fel ca şi în situaţia prezentată anterior, infractorii nu mai pot fi contactaţi. Poliţiştii recomandă să nu vă lăsaţi atraşi de aceste oferte tentante întrucât există riscul ca ulterior să constataţi că aţi fost înşelaţi.

Sursa: vocea.biz

 

 

loading...

Facebook Comments