Păianjenul care imită frunzele. Incredibila specie de arahnide descoperită în China

Păianjenul care imită frunzele. Incredibila specie de arahnide descoperită în China

- in STIINTA
1725
Comentariile sunt închise pentru Păianjenul care imită frunzele. Incredibila specie de arahnide descoperită în China

Un păianjen cu totul special a fost descoperit în China. El imită aspectul unei frunze, atât uscate cât şi verzi.

În regnul animal, uneori, cea mai bună strategie de supraviețuire este ca o viețuitoare să se pretindă a fi ceea ce nu este de fapt. Un astfel de necuvântător a fost descoperit și în pădurea tropicală din provincia Yunnan, China. Aici, oamenii de știință au observat un păianjen cu totul și cu totul special. Acesta imită aspectul unei frunze, atât uscate cât și verzi. Partea ventrală are o culoare asemănătoare cu cea a frunzelor uscate, în timp ce partea dorsală este colorată în nuanțe de verde, semănând cu frunzele verzi, scrie portalul Cunoaşte lumea.

Noua specie de arahnide aparține genului Poltys. Imitarea frunzelor este o strategie adoptată de mai multe insecte și arahnide pentru a se apăra de prădători sau pentru a se ascunde atunci când vânează. Aproximativ 100 de specii de păianjen posedă o asemenea capacitate de a se camufla, însă această specie pare singura, cel puțin pentru moment, care imită frunzele pentru a se pierde în natură.

foto-1

Se crede că acest păianjen se ascunde în timpul zilei în desișul de vegetație, iar pe durata nopții își construiește pânza și vânează. Din păcate, până în prezent, doar un singur exemplar din această specie nouă a fost găsit, ceea ce face ca multe întrebări să rămână fără un răspuns.

Descoperirea sa a fost una accidentală, asta potrivit autorului studiului, Matjaz Kuntner, investigator principal la Institutul de Biologice Jovan Hadzi din cadrul Centrul de Cercetare Științifică al Academiei Slovene de Științe și Arte. Acesta a descoperit exemplarul în timpul unei expediții la care a participat în anul 2011 în China. Sursa: cunoastelumea.ro

Dragi prieteni. Ne-ar face foarte mare plăcere să ținem legătura cu voi și pe rețelele de socializare, motiv pentru care vă invităm să ne urmăriți și pe pagina noastră de Facebook aktualnews.ro, unde vom putea discuta împreună știrile și articolele noastre. Vizitați pagina noastră Facebook aici.

loading...

Facebook Comments