Ziua Planetei Pământ 22 aprilie 2018: “Schimbările climatice sunt dovada clară că Pământul suferă”

Ziua Planetei Pământ 22 aprilie 2018: “Schimbările climatice sunt dovada clară că Pământul suferă”

- in DE ACTUALITATE
1088
Comentariile sunt închise pentru Ziua Planetei Pământ 22 aprilie 2018: “Schimbările climatice sunt dovada clară că Pământul suferă”
ziua_pamantului_22_aprilie_2018

ZIUA PLANETEI PĂMÂNT Earth Day Network, organizația care promovează Ziua Pământului (22 aprilie) la nivel mondial, anunță evenimentele dedicate Zilei Pământului 2018 se vor concentra pe limitarea poluării cu materiale plastice. Google sărbătorește ZIUA PLANETEI PĂMÂNT cu un Google Doodle aparte:

ziua_pamantului_google_22_aprilie_2018_

Poluarea cu plastic este una dintre cele mai presante probleme de mediu ale lumii noastre. Reprezentanții Earth Day Network își propun să își mobilizeze rețeaua globală de ONG-uri, astfel încât milioane de oameni să afle despre riscurile pe care le are asupra sănătății lor, dar și asupra oceanelor și a faunei sălbatice, utilizarea materialelor plastice, scrie natgeo.ro.

Există un val crescut al interesului pentru limitarea poluării cu materiale plastice, iar unele țări și guverne iau deja măsuri. Earth Day Network consideră că putem transforma acest val într-o soluție permanentă la poluarea cu materiale plastice”, spune Kathleen Rogers, președintele EDN.

În prezent, plasticul generează 6,9 miliarde tone de deșeuri doar în SUA și doar 9% sunt reciclate. Lumea este deja incapabilă să gestioneze în mod corespunzător această cantitate enormă de deșeuri, iar producția de plastic va crește de trei ori în următorii 25 de ani. Știm că micro-materialele plastice poluează apa de băut și peștii pe care îi consumăm și, de asemenea, provoacă probleme de sănătate, relateaza antena3.ro

Ministerul Mediului susţine că, cel puţin de Ziua Pământului, ar trebui să conştientizăm că Pământul este unic şi nu există altul de rezervă. ”Schimbările climatice sunt dovada clară că că Pământul suferă”, scriu reprezentanţii ministerului pe pagina de Facebook, afirmând că ”fiecare dintre noi are puterea să combată această suferinţă”.

 

loading...

Facebook Comments