Descoperirea uluitoare facuta pe un santier din Hong Kong. Are 450 de kilograme. Descoperirea făcută a alertat autoritățile

Descoperirea uluitoare facuta pe un santier din Hong Kong. Are 450 de kilograme. Descoperirea făcută a alertat autoritățile

- in DESCOPERIRI, EXTERNE
1039
Comentariile sunt închise pentru Descoperirea uluitoare facuta pe un santier din Hong Kong. Are 450 de kilograme. Descoperirea făcută a alertat autoritățile
bombafoto: CNN

Poliția din Hong Kong a dat, miercuri, publicității imaginile care înfățișează un dispozitiv pirotehnic nedetonat, care a fost găsit pe un șantier

Descoperirea făcută a alertat autoritățile, care au închis zona intens circulată, dar și străzile adiacente. Operațiunea s-a dovedit a fi una anevoioasă, întrucât dispozitivul cântărește peste 450 de kilograme, scrie CNN.

Descoperirea armamentului neexplodat a determinat poliția să închidă mai multe șosele și culoare din zonă în cartierul Wan Chai.

hong kong bomb
foto: CNN

Pirotehnistul Alick McWhinter a declarat că dispozivul descoperit este asemănător cu un altul găsit duminică. Acesta a precizat că lucrează intens, însă munca lor este îngreunată din cauza lucrărilor din zonă. Oficialii au anunțat că vor continua operațiunea pe timpul nopții.

Duminică a fost descoperită prima bombă, drept pentru care 1.500 de persoane au fost evacuate și mai multe drumuri au fost închise. Geniștii au reușit s-o dezamorseze cu succes următoarea zi.

Potrivit arhivelor militare americane, Corpul Air Force al SUA a început să bombardeze Hong Kong-ul când a fost sub ocupație japoneză în toamna anului 1942, lovind orașul de zeci de ori. Majoritatea acestor atacuri aeriene au fost efectuate de bombardierele B-24 și B-25, primul dintre acestea putând transporta până la 4 tone de bombe.

McWhirter a confirmat că bomba recent găsită are design american.

bomba
foto: CNN

Dragi prieteni. Ne-ar face foarte mare plăcere să ținem legătura cu voi și pe rețelele de socializare, motiv pentru care vă invităm să ne urmăriți pe pagina Facebook, unde vom putea discuta împreună știrile și articolele noastre. Vizitați pagina noastră Facebook aici.

loading...

Facebook Comments