Dovada care ne arată că Dumnezeu nu există! Cum a apărut viața pe Pământ!

Dovada care ne arată că Dumnezeu nu există! Cum a apărut viața pe Pământ!

- in DESCOPERIRI, MISTER, STIINTA
3815
1
mana lui Dumnezeu

Unul dintre cele mai vechi locuri de pe Pământ ar putea ascunde răspunsul la întrebarea “unde și când a început viața?”. Oameni de știință sunt aproape să elucideze misterul.

O porțiune dinspre Golful Hudson din nordul orașului Quebec este aproape la fel de veche ca Pământul. În acest loc se găsesc stânci și roci care au supraviețuit milioanelor de ani, ceea ce înseamnă că ascund și multe secrete ale vremurilor.

Astfel de stânci care ar putea descifra unele taine se mai pot găsi astăzi în locuri ca Groenlanda și Australia de Vest. Se crede că semnele începuturilor vieții pe Pământ au rămas înregistrate în aceste pietre.

 Geologul canadian Domini Papineau a plănuit ani de zile o expediție în acest loc, cunoscut ca Centura Nuvvuagittuq Supracrustal. Înainte cu câteva zile de a se întoarce acasă, Papineu a găsit o crăpătură de 20-30 de metri într-o formațiune din fier: hematit roșu stratificat cu magnetit negru.

Papineau bănuia că astfel de urme pot indica existența primelor semne de viață pe Pământ, așa că le-a zdrobit și a analizat culorile și structura acestora, conform PopSci.

Când s-a întors din expediție la laboratorul lui din Carnegie, geologul a pus noile specimene la colecția sa. După ce s-a mutat la University College London, în 2014, acesta și-a amintit de descoperirea sa și a început să o investigheze.

Probele adunate de el ar putea arăta că există roci mai vechi, din urmă cu 4,54 de miliarde de ani, deoarece centura Nuvvuagittuq datează din urmă cu circa 4,29 miliarde de ani.

Microfosilele au fost găsite găsite în situl arheologic de la Nuvvuagittuq (Centura Nuvvuagittuq), la nord-est de Québec (Canada), sunt considerate a adăposti cea mai veche rocă cunoscută (4,29 miliarde de ani).

sursa: a1.ro

 

loading...

Facebook Comments

1 Comment

  1. Ce legatura are D-zeu cu geologia si ce s-a descoperit.Articole rau intentionate nu cred ca exista , dar scrise de idioti , da.

Comments are closed.