Vă prezentăm o rețetă inedită de aperitiv pentru masa de sărbătoare. “Ouăle umplute pane” se prepară foarte ușor, din puține ingrediente, sunt foarte arătoase și delicioase. Acest aperitiv extraordinar combină într-un mod savuros ouăle fierte cu umplutură de bacon și crusta crocantă. Aceasăa gustare originală va surprinde toți oaspeții prin aspectul și gustul deosebit. Presărați ouăle cu cașcaval și serviți-le imediat!
Ouă umplute pane
INGREDIENTE
- 6 ouă (sau la dorință) + ou bătut
- 20 g de bacon
- 1 lingură de sos de smântână sau maioneză
- 1/2 linguriță de muștar
- 50 g de cașcaval
- pesmeți
- sare după gust
- ulei pentru prăjit
MOD DE PREPARARE
1. Fierbeți ouăle.
2. Între timp tăiați bacon-ul mărunt, adăugați sosul de smântână și muștarul.
3. Lăsați ouăle să se răcească, apoi curățați-le, tăiați-le în jumătate, scoateți gălbenușurile și adăugați-le în bacon.
4. Frecați bine gălbenușurile cu bacon, sos de smântână și muștar, sărați după gust și umpleți ouăle cu masa obținută.
5. Uniți cele două jumătăți într-un ou întreg. Procedați astfel cu toate ouăle, înmuiați-le în ou bătut, apoi treceți-le prin pesmeți, din nou prin ou și pesmeți și prăjiți-le într-o tigaie cu mult ulei pe toate părțile.
6. Puneți ouăle pane pe un platou și presărați-le cu cașcaval ras.
sursa: bucatarul.eu