NASA a văzut CEVA care a ieșit dintr-o Gaură Neagră pentru prima dată vreodată

NASA a văzut CEVA care a ieșit dintr-o Gaură Neagră pentru prima dată vreodată

- in DESCOPERIRI
1754
Comentariile sunt închise pentru NASA a văzut CEVA care a ieșit dintr-o Gaură Neagră pentru prima dată vreodată
gaura neagra

Nu trebuie să știți prea multe despre știință pentru a ști că gaurile negre înăbușesc în mod normal lucrurile, nu scot lucruri in afara lor. Dar NASA a detectat ceva puternic si bizar la gaura neagră supermassivă Markarian 335. Două dintre telescoapele spațiale NASA, incluzând Telescopul Spectroscopic Nuclear (NuSTAR), au observat uimiti o coroană a găurii negre “lansată” departe de gaura neagră supermassivă.

Apoi, un puls enorm de energie cu raze X a izbucnit. Acest tip de fenomene nu a fost observat niciodată înainte.

“Aceasta este prima dată când am reușit să surprindem lansarea coroanei într-un izbucnire. Acest lucru ne va ajuta sa intelegem cum gaurile negre supermassive scot unele dintre cele mai stralucitoare obiecte din cosmos “, a declarat Dan Wilkins, de la Universitatea Saint Mary.

Investigatorul principal al FSTN, Fiona Harrison, a remarcat că natura sursei energetice era “enigmatică”, dar a adăugat că capacitatea de a înregistra efectiv evenimentul ar fi trebuit să furnizeze niște indicii despre dimensiunea și structura gaurii negre, alături de (sperăm) informații noi despre cum funcționează găurile negre. Din fericire pentru noi, această gaură neagră este încă la 324 milioane de ani-lumină distanță.

Deci, indiferent de lucrurile bizare pe care le face, nu ar trebui să aibă niciun efect asupra colțului cosmosului nostru.

În timp ce ne place să credem că avem o înțelegere destul de bună a spațiului, o mare parte din ceea ce numim cunoaștere este doar o teorie care nu trebuie dezaprobata încă. Deci, se pare că unele manuale vor trebui rescrise. Și în timp ce această gaură neagră supermassivă este la 324 milioane de ani-lumină distanță, nu am nici o șansă.

Dragi prieteni,

Ne-ar face foarte mare plăcere să ținem legătura cu voi și pe rețelele de socializare, motiv pentru care vă invităm să ne urmăriți pe pagina Facebook, unde vom putea discuta împreună știrile și articolele noastre. Vizitați pagina noastră Facebook aici.

 

 

loading...

Facebook Comments