A fost descoperit al doilea Pământ! Planeta se află foarte aproape de Terra

A fost descoperit al doilea Pământ! Planeta se află foarte aproape de Terra

- in DESCOPERIRI
2106
Comentariile sunt închise pentru A fost descoperit al doilea Pământ! Planeta se află foarte aproape de Terra

O nouă planetă, asemănătoare din multe puncte de vedere cu Terra, a fost descoperită la o distanță relativ mică, din punct de vedere astronomic, de planeta noastră.

Al doilea Pământ este supranumită planeta Proxima b . Se află în constelația Lira și oamenii de știință susțin că se află în zona locuibilă, ceea ce înseamnă că poate avea sau susține viața. Descoperirea este una senzațională, dar nu este unicat pentru că în ultima perioadă, cu ajutorul telescopului Kepler, astronomii au reușit să descopere nu mai puțin de 1.284 planete locuibile, doar între anii 2009 și 2013.

Planetele de acest gen, dețin probabilitatea de 99% de a deține forme de viață, chiar și în cele mai incipiente forme.

Planeta Proxima b este situată la o distanță relativ mică de Terra. de circa doar 4 ani lumină. Chiar dacă această distanță pare una enormă, astronomii susțin că din punct de vedere astronomic este una foarte mică și în momentul când se va produce evoluția tehnologică, omul va putea ajunge pe astfel de planete. Atunci, probabil că va putea să le exploreze și va descoperi diverse forme de viață extraterestre. Aceste forme de viață nu vor fi atât de avansate pe cât se poate crede acum, dar descoperirea lor va deschide noi orizonturi cu privire la formarea vieții în Univers.

Mai mult de atât, oamenii de știință cred că explorarea planetelor asemănătoare Terrei va face mai ușoară viața omului, în condițiile în care Terra nu va mai fi suficient de ospitalieră pentru ca viața să se poată dezvolta.

Un alt fapt interesant al sistemului solar din care face parte Proxima b este că deține o stea mult mai mică decât Soarele nostru. Această stea încălzește planetele la o capacitate mai mică, dar are o durată de viață cu câteva milioane de ani mai mare decât Soarele. Acest fapt este unul îmbucurător, pentru că atunci când viața pe Terra nu va mai exista, ea poate să înceapă să se dezvolte în sistemul solar Lira.
Cum este o planetă locuibilă?

Specialiștii de la NASA susțin că o planetă locuibilă trebuie să îndeplinească mai multe condiții. În primul rând temperatura trebuie să fie una optimă pentru dezvoltarea vieții. Planeta trebuie să conțină apă în formă lichidă și o atmosferă, care să apere ființele de radiațiile solare.

Pornind de la aceste condiții de bază, o planetă este declarată locuibilă sau nu.

sursa: efemeride.ro

loading...

Facebook Comments