Un adolescent a gasit un avion nazist din Al Doilea Razboi Mondial, cu tot cu pilot

Un adolescent a gasit un avion nazist din Al Doilea Razboi Mondial, cu tot cu pilot

- in DESCOPERIRI, ISTORIE, NEWS, razboi
2494
Comentariile sunt închise pentru Un adolescent a gasit un avion nazist din Al Doilea Razboi Mondial, cu tot cu pilot

Un adolescent din Danemarca, ce lucra la un proiect pentru ora de istorie, a gasit fuzelajul unui avion german din Al Doilea Razboi Mondial, cu tot cu ramasitele pilotului, in cabina.

Daniel Kristiansen, in varsta de 14 ani, si tatal sau cercetau cu ajutorul unui detector de metale un teren al familiei, in Birkelse (nordul tarii), in speranta ca vor gasi un obiect mai vechi, pe care sa-l prezinte la scoala, in cadrul proiectului, arata CNN.

Surpriza a fost imensa cand au inceput sa gaseasca bucati din aparatul de zbor de tip Messerschmitt. Au imprumutat un excavator din vecini si au sapat in continuare. La 7 – 8 metri adancime, au gasit si mai multe fragmente din avion, ba chiar si oase si bucati de material textil, din uniforma pilotului.

“A fost ca si cum ai deschide o carte din trecut”, a declarat tatal baiatului. Acesta si-a amintit ca bunicul ii povestise, cu ani in urma, ca in timpul celui de-Al Doilea Razboi Mondial, in decembrie 1944, un avion se prabusise in zona. Tot el i-a spus insa ca resturile fusesera indepartate.

In prezent, politia si genistii cauta la fata locului eventuale bombe neexplodate sau munitie. Se fac cercetari si legate de identitatea pilotului, mai ales ca au fost gasite si acte intr-un portofel.

Se crede ca pilotul era venit dintr-o baza de antrenament din Aalborg, un oras situat in apropiere. In portofel au mai fost gasite doua monede daneze, trei prezervative nefolosite si un tichet pe care pilotul l-ar fi folosit la cantina unitatii.

sursa: ziare.com

loading...

Facebook Comments