Câţi bani a reuşit să stranga o tânără care a renunţat la toate lucrurile inutile pe care-şi cheltuia salariul

Câţi bani a reuşit să stranga o tânără care a renunţat la toate lucrurile inutile pe care-şi cheltuia salariul

- in DE ACTUALITATE, ECONOMIE, EXTERNE, INEDIT, MONDEN, SOCIAL, UTILE
1492
Comentariile sunt închise pentru Câţi bani a reuşit să stranga o tânără care a renunţat la toate lucrurile inutile pe care-şi cheltuia salariul
economie

Michelle McGagh, o jurnalistă din Marea Britanie, a hotărât ca timp de un an să nu mai cheltuiască decât pe strictul necesar. Experimentul său a ajutat-o să economisească 22.000 de lire sterline, conform The Telegraph.

Femeia a lucrat timp de 10 ani ca jurnalistă de finanţe personale, însă rareori acroda atenţie propriilor sale cheltuieli. Până la un moment dat, când s-a hotărât să strângă cureaua şi să aplice în propria sa viaţă sfaturile date cititorilor. „Deşi nu aveam datorii, contul meu bancar era plin de cheltuieli pe lucruri ce nu îmi erau necesare. La un simplu calcul am fost uimită să descopăr câţi bani aruncam pe lucruri nefolositoare, cum ar fi aproape 400 de lire sterline pe cafea, desi nu sunt un fan al cafelei”, spune aceasta.

Totul a inceput cand a descoperit un website american intitulat “Buy Nothing Day“, o miscare anti-consum, care in ziua de Balck Friday, incurajeaza consumatorii  sa se abtina de la cheltuieli. Asa i-a venit si ideea: “Sunt in stare sa fac economii intr-o zi, dar intr-un an?”. Si de aici a plecat totul.

„Suna extrem dar mi-am planificat bugetul de la zero. Un an de economii era singura cale de a-mi controla complet relaţia cu propriile finanţe”, mai spune jurnalista. Aşadar, singurele sale cheltuieli au fost creditul ipotecar, utilităţile, asigurarea de viaţă, donaţiile de caritate, internetul şi facturile la telefon, care însumau, în total £1,896.76 de lire sterline pe lună.

De asemenea, nu a făcut rabat de la produsele de îngrijire personală – pastă de dinţi, deodorant, săpun şi şampon. Pentru mâncare a stabilit împreună cu soţul său un buget de 35 de lire pe săptămână, iar pentru transport a avut zero cheltuieli, singurul mijloc de transport folosit fiind bicicleta.

femeie bicicleta

McGach a început sa economiseasca pe 26 noiembrie 2015, iar anul trecut, pe aceeaşi dată şi-a făcut bilanţul. Rezultatul? £22,439 de lire sterline bani economisiţi cu care si-a platit o mare parte din ipoteca la casa. „După acest an mi-am dat seama că trebuie să pun preţ mai mare pe securitatea financiară – nu vreau să mai fiu nevoită să lucrez contra timp pentru următorii 20 de ani doar pentru a-mi plăti împrumutul la casă şi pentru a acumula lucruri materiale”, spune ea.

De altfel, femeia a hotărât că va folosi banii strânşi pentru a-şi plăti o bună parte din creditul ipotecar. „Mi-am dat seama şi de faptul că nu am nevoie de obiecte pentru a fi fericită”, a mai declarat McGach.

Dragi prieteni. Ne-ar face foarte mare plăcere să ținem legătura cu voi și pe rețelele de socializare, motiv pentru care vă invităm să ne urmăriți pe pagina Facebook, unde vom putea discuta împreună știrile și articolele noastre. Vizitați pagina noastră Facebook aici.

loading...

Facebook Comments