Guvernul Suediei se plânge că strânge prea multe taxe de la cetăţeni

Guvernul Suediei se plânge că strânge prea multe taxe de la cetăţeni

- in DE ACTUALITATE, ECONOMIE, INEDIT, SOCIAL
1031
Comentariile sunt închise pentru Guvernul Suediei se plânge că strânge prea multe taxe de la cetăţeni

G uvernul suedez are o nemulţumire mai puţin obişnuită: încasează prea multe taxe. Companiile şi populaţia plătesc mai mult decât ar trebui datorită dobânzilor pe care le primesc în conturile fiscale, mai atractive decât cele bancare, care sunt negative, relatează Financial Times.

Datele oficiale publicate miercuri arată că guvernul a înregistrat un surplus bugetar de 85 de miliarde de coroane suedeze (9,5 miliarde dolari) în 2016, din care aproximativ 40 de miliarde de coroane provin din plăţile prea mari pentru taxe.

Guvernul va trebui să returneze 4,45 miliarde de dolari companiilor şi populaţiei care au plătit intenţionat taxe prea mari anul trecut.

Guvernul vrea să descurajeze continuarea acestor practici, dar biroul pentru datoria naţională admite să eforturile nu vor fi probabil suficiente.

„Nu putem face nimic, este o consecinţă a dobânzilor actuale”, a arătat Marten Bjellerup, directorul pentru prognoză al instituţiei. Plăţile excedentare sunt o consecinţă neintenţionată a măsurilor băncii centrale de a stimula inflaţia, prin reducerea dobânzilor sub nivelul zero, începând de acum doi ani.

sursa: realitatea.net

loading...

Facebook Comments