ADIO Vama Veche! Nu va mai fi deloc ca inainte! Viata de noapte se schimba radical

ADIO Vama Veche! Nu va mai fi deloc ca inainte! Viata de noapte se schimba radical

- in DE ACTUALITATE, ECONOMIE, NEWS, SOCIAL
1706
Comentariile sunt închise pentru ADIO Vama Veche! Nu va mai fi deloc ca inainte! Viata de noapte se schimba radical
vama veche

Daca pana acum toti cei care frecventau vara de vara Vama Veche aveau motive mai mult sau mai putin intemeiate sa spuna ca ”Vama nu mai e ce a fost”, de acum incolo Vama chiar nu va mai fi ce a fost. Consiliul Local din Limanu a adoptat un regulament prin care se schimba radical viata de noapte din Vama Veche.

Potrivit unui comunicat al Primariei Limanu, Consiliul Local a aprobat recent  “Regulamentul privind Organizarea si Desfasurarea Activitatilor Comerciale si a Serviciilor de Piata in comuna Limanu”, document care prevede un set de reguli privind procedurile de autorizare pentru activitatile desfasurate in structuri cu sediul fix, dar si a procedurile pentru desfasurarea activitatilor cu caracter temporar in zone publice sau cu acces public.

Astfel, regulamentul respectiv puncteaza conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca cei care doresc sa desfasoare activitati comerciale in privinta documentatiilor privind apartenenta spatiului, tipul de activitate, orarul de functionare in functie de specificul activitatii, precum si tipul de mobilier sau cromatica acestuia, potrivit News.ro.

 

Conform sursei citate, o conditie esentiala pentru a beneficia de autorizatie, indiferent de tipul de activitate, este incheierea unui contract cu Serviciul Comunitar de Utilitati Publice de Interes Local Limanu.

Primarul a precizat ca un asemenea set de reguli nu a mai existat pana acum in 2 Mai sau Vama Veche, iar cei care desfasurau activitati comerciale la limita legislatiei sunt obligati sa intre in legalitate.

“Nici in 2 Mai si nici in Vama Veche nu a existat pana acum un astfel de set de reguli. Este anormal ca in doua dintre cele mai vizitate destinatii de vacanta de pe litoralul romanesc sa se deruleze activitatile economice intr-un haos total. Desigur ca acest regulament poate sa sufere modificari, insa consider ca se impunea adoptarea unor reguli generale. Cred ca in acest mod, cei care desfasurau activitati comerciale la limita legislatiei vor fi obligati sa intre in legalitate”, a precizat edilul, potrivit News.ro.

 

Regulamentul respectiv se refera si la activitatile desfasurate pe plaje. Astfel, barurile de pe plaja au obligatia obtinerii autorizatiei de functionare pentru desfasurarea activitatii de alimentatie publica. De asemenea, difuzarea muzicii in restaurante, baruri, beach-baruri, terase va trebui sa respecte nivelul de zgomot.

 

“Nivelul de zgomot aprobat este de 75dB pentru saloane fara orchestra, respectiv 90 dB pentru saloane cu orchestra in interior, 70 dB la exterior in cadrul zonei functionale si 65 dB la limita zonei functionale. Amplificatoarele audio – boxe – amplasate in exteriorul unitatii economice vor fi obligatoriu orientate catre interiorul perimetrului unitatii, iar situatia barurilor de pe plaja, amplificatoarele audio vor fi orientate catre mare”, se precizeaza in regulament.

 

Totodata, este interzisa comercializarea stradala a bauturilor alcoolice sub orice forma, a produselor alimentare neambalate si a celor perisabile, exceptie fac terasele amenajate. Este interzisa, de asemenea, comercializarea de produse second-hand pe domeniul public. In zonele publice sau cu acces public din unitatea administrativ teritoriala Limanu sunt interzise activitatile care tulbura linistea si ordinea publica, activitatile de cersetorie, strangere de fonduri si alte activitati similare.

 

De asemenea, in zonele pietonale din 2 Mai (alee/promenada/cai de acces) este interzis comertul de mic detaliu, cat si comertul de intampinare cu produse nealimentare (articole de plaja, jucarii etc) precum si produse alimentare (legume, fructe).

citeste mai departe: bzi.ro
loading...

Facebook Comments