Veste TRASNET de la BNR. Toti romanii cu rate la banci vor fi GRAV afectati

Veste TRASNET de la BNR. Toti romanii cu rate la banci vor fi GRAV afectati

- in ECONOMIE
1272
Comentariile sunt închise pentru Veste TRASNET de la BNR. Toti romanii cu rate la banci vor fi GRAV afectati
buzunare-goale

Indicele Robor a ajuns la nivel maxim. Românii vor plăti rate mai mari la bănci. Indicele Robor la 3 luni, în funcție de care sunt calculate dobânzile la cele mai multe credite în lei, a urcat până la 1,11% pe an, nivel maxim de la începutul anului trecut. Robor la 3 luni este indicatorul principal în funcție de care sunt calculate dobânzile variabile la creditele în lei.

În acest an, Robor la 3 luni a atins un nivel maxim, de 0,93%, în data de 3 mai, pentru ca ulterior să se mențină sub pragul de 0,9%. În același timp, Robor la 6 luni a urcat acum de la 1,17%, la 1,23%.

Evoluția dobânzilor pe piața monetară este de obicei corelată cu evoluția randamentelor la titlurile de stat. Dobânzile interbancare au scăzut puternic anul trecut, iar Robor la 3 luni a înregistrat în septembrie și în octombrie 2016 un nivel minim istoric de 0,68% pe an.

Dobânzile au reintrat pe o traiectorie ascendentă de la finalul lunii octombrie 2016, chiar dacă s-au oprit, o lungă perioadă, între 0,8% și 0,9%, pentru Robor la 3 luni.

sursa: ziarulevenimentul.ro

loading...

Facebook Comments