100 de ii patrimoniale, expuse în Parcul Regele Mihai I

100 de ii patrimoniale, expuse în Parcul Regele Mihai I

- in EDUCATIE SI CULTURA
1240
Comentariile sunt închise pentru 100 de ii patrimoniale, expuse în Parcul Regele Mihai I
colectie

Primăria Municipiului București, prin Administrația Monumentelor și Patrimoniului Turistic, inaugurează în Noaptea de Sânziene, pe 23 iunie 2018, o expoziție intitulată „10 Hori și 10 Hore”, oferind o perspectivă inedită asupra culturii și tradițiilor românești vechi.

Expoziția, organizată în marja împlinirii celor 100 de ani de la înfăptuirea Marii Uniri și a zilei de 24 iunie, Ziua Universală a Iei, constă în expunerea unei instalații de artă contemporană de mari dimensiuni, care reunește nu mai puțin de 100 de ii patrimoniale din colecții private, reprezentative pentru toate zonele etno-folclorice ale României Mari. Piesele emblematice, ce fac parte din portul popular încă din cele mai vechi timpuri, vor fi dispuse circular, câte zece, formând astfel 10 hore, și vor fi însoțite de elemente audio de identitate culturală populară, reprezentative pentru fiecare zonă.

De asemenea, în cadrul evenimentului va fi expus un colaj cuprinzător cu fotografii etnografice vechi, precum și ilustrații cu descântece și texte ritualice de invocare a Sânzienelor, readucând astfel în atenția vizitatorilor tradițiile românești.

Informații suplimentare:

Vernisajul va avea loc sâmbătă, 23 iunie a.c., la ora 21:00, atunci când va fi susținut și un moment artistic atipic de către The Deep Sound of Maramures.

Expoziția va fi deschisă publicului la Salonul Constantin Baraschi din Parcul Regele Mihai I (Herăstrău), până pe data de 29 iunie a.c. inclusiv, programul de vizitare fiind 10:00-18:00.

 

loading...

Facebook Comments