Cei de la National Geographic au realizat o harta care ilutreaza cum va arata planeta noastra in urmatorii ani. România are parte de o soartă de COȘMAR! Imaginile sunt tulburatoare

Cei de la National Geographic au realizat o harta care ilutreaza cum va arata planeta noastra in urmatorii ani. România are parte de o soartă de COȘMAR! Imaginile sunt tulburatoare

- in DE ACTUALITATE, DESCOPERIRI, EDUCATIE SI CULTURA, INEDIT, MISTER, NEWS, STIINTA
2740
Comentariile sunt închise pentru Cei de la National Geographic au realizat o harta care ilutreaza cum va arata planeta noastra in urmatorii ani. România are parte de o soartă de COȘMAR! Imaginile sunt tulburatoare
cum-va-arata-pamantul-dupa-ce-toata-gheata-de-la-poli-se-va-topi-ce-se-va-intampla-cu-romania

Incalzirea globala va duce la topirea completa a ghetii de pe Terra.

Daca autoritatile nu vor lua masurile necesare pentru a reduce emisiile de gaze cu efect de sera, clima se va incalzi foarte mult si toata gheata care exista la poli si pe crestele montane se va topi. Acest lucru va duce la o crestere a nivelului marilor cu aproximativ 65 metri, avertizeaza expertii.

Cei de la National Geographic au realizat o harta care ilutreaza cum va arata planeta noastra atunci, cand toata gheata care exista acum se va topi.

Imaginile sunt tulburatoare, pentru ca multe tari vor ajunge sub ape, iar linia de coasta se va schimba dramatic.

Cand planeta noastra va ramane fara gheata, temperatura medie la nivel global va fi de 26 de grade Celsius, fata de 14,4 grade, cat este acum. Cand toata gheata se va topi, continentele vor arata foarte diferit.

Astfel, Florida va disparea sub ape, iar Central Valley va deveni un gol urias.

Marea Neagra si Marea Caspica se vor uni cu Marea Mediterana, iar estul si sudul Romaniei vor fi acoperite de ape. Dobrogea toata si pana la Carpatii de Curbura, totul va fi sub ape, inclusiv capitala Bucuresti. Romania va pierde o mare parte din teritoriu, dupa cum se poate observa si imaginea de mai jos.

cum-va-arata-pamantul-dupa-ce-toata-gheata-de-la-poli-se-va-topi-ce-se-va-intampla-cu-romania

In America de Sud, apele vor sterge de pe fata pamantului Buenos Aires, zona de coasta din Uruguay si cea mai mare parte din prezentul Paraguay.

Africa va fi mai putin afectata de acest fenomen, comparativ cu alte continente, Totusi, nordul Egiptului va fi inundat de Marea Mediterana.

Cele mai dramatice schimbari vor avea loc in Europa. Venetia si Londra vor ajunge complet sub ape, la fel si Olanda si Danemarca.

In Asia, inundatiile vor afecta zone locuite acum de peste 700 de milioane de oameni, din China si Bangladesh si India.

Conform studiului realizat de National Geographic in 2013, topirea completa a ghetii de pe Pamant ar putea avea loc peste aproximativ 5.000 de ani, daca se mentine ritmul actual de incalzire a climei. Sursa: infoalert.ro

loading...

Facebook Comments