Geniul român comparat cu Einstein i-a lăsat pe americani cu gura căscată

Geniul român comparat cu Einstein i-a lăsat pe americani cu gura căscată

- in EDUCATIE SI CULTURA
2855
Comentariile sunt închise pentru Geniul român comparat cu Einstein i-a lăsat pe americani cu gura căscată

Elevul constănțean, Costin Dobrin, considerat a fi noul Einstein, a iscat mari competiții între universitățile prestigioase ale Statelor Unite ale Americii care s-au luptat pentru a-l atrage.

Opțiunea lui Costin a fost Universitatea Columbia unde studiaza deja, științele pământului, și unde i s-a oferit o bursa consistentă de 70.000 dolari pe ani, conform observator.news.ro.

„M-am simţit bine văzându-le interesul şi cuvintele frumoase pe care le-au folosit în răspunsurile lor. Am primit oferte foarte bune atât de la Columbia cât şi de la Harvard”, a declarat elevul Colegiului Național Mircea cel Bătrân.

La ambele unversități unde a aplicat, Costin a fost admis cu bursă în valoare de 70.000 dolari pe an, însă la Universitatea din Columbia, elevul a fost distins cu un titlu excepțional care i-a adus în plus 10.000 dolari.

„Am aflat că am fost numit Science Research Fellow. Aceasta este o titulatură pe care o primesc în fiecare an numai 10 studenţi, cei mai buni pe ştiinţă, cel mai important fiind că universitatea îmi va finanţa cercetarea pe timp de vară”, a declarat Costin Dobrin care a aplicat la cinci universităţi din străinătate, oprindu-se în final la Universitatea din Columbia.

„Am văzut acolo facilităţiile, laboratoarele şi tot ceea ce înseamnă cercetare şi viaţa în campusul de la Columbia. Pot să spun că este exact ceea ce mi-am dorit”, a adăugat elevul.

Costin a obținut trei premii întâi la concursurile anuale organizate de NASA, o medalie de aur la Olimpiada Internaţională de Geografie şi argint la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe ale Pământului. După finalizarea studiilor, tânărul vrea să profeseze în mediul academic sau să se specializeze în politici de mediu.

loading...

Facebook Comments