45 de ani a stat nevinovat in inchisoare. Reactia barbatului proaspat eliberat cand vede prima data un telefon si atatea feluri de suc

45 de ani a stat nevinovat in inchisoare. Reactia barbatului proaspat eliberat cand vede prima data un telefon si atatea feluri de suc

- in EXTERNE
1026
Comentariile sunt închise pentru 45 de ani a stat nevinovat in inchisoare. Reactia barbatului proaspat eliberat cand vede prima data un telefon si atatea feluri de suc
richard-phillips-1

Richard Phillips a petrecut 45 de ani în închisoare fiind acuzat de o crimă pe care nu a comis-o. După ce a fost eliberat în cele din urmă, bărbatul povestește că totul s-a schimbat față de momentul în care a ajuns în apatele gratiilor.

Primul lucru pe care l-a făcut după eliberare a fost să meargă la cumpărături, iar acolo a fost surprins să constate câte feluri de sucuri de portocale sunt la vânzare.

Aceasta este doar una dintre numeroasele schimbări pe care le-a constatat Phillips după cei 45 de ani de arest. “Când am plecat de pe străzi nu erau telefoane portabile, iar cele fixe erau uriașe. Părea că aveau un pantof mare la ureche. Nu aveam nici de departe toate aceste gadget-uri”, a spus Richard rânzând.

Cum a ajuns după gratii

Phillips a fost eliberat la începutul acestei săptămâni după ce un judecător i-a anulat condamnarea pentru crimă. El a devenit astfel americanul care a petrecut cel mai mult timp după gratii fiind acuzat pe nedrept.

“Lumea s-a schimbat, mulți oameni s-au schimbat. Trebuie să mă adaptez la foarte multe schimbări”, a declarat Phillips, joi, pentru CNN.

Richard Phillips, acum în vârstă de 72 de ani, era mecanic auto în Detroit, în 1971, când un bărbat numit Gregory Harris a fost scos cu forța din mașina sa și împușcat mortal. Pe baza mărturiei cumnatului victimei, poliția l-a arestat pe Phillips. Martorul le-a spus anchetatorilor că s-a întâlnit cu Phillips și cu un alt bărbat, Richard Polombo, la un bar pentru a plănui asasinarea lui Harris.

Phillips și Polombo au fost găsiți vinovați, iar în octombrie 1972, Phillips a fost condamnat la închisoare fără posibilitatea de eliberare condiționată.

Deși acesta și-a susținut nevinovăția în tot acest timp, nimeni nu l-a crezut până în 2010 când Polombo a recunoscut că a mințit. El a spus unui consiliu de eliberare condiționată că l-a ucis pe Harris împreună cu cumnatul acestuia și că Phillips nu avea nimic de-a face cu asta. De fapt, a spus Polombo, nici măcar nu l-a cunoscut vreodată pe Phillips. Aceste dovezi dezincriminatorii nu au fost făcute publice și nimeni nu a știut de ele timp de patru ani.

În 2014, însă, o persoană anonimă a anunțat Innocence Clinic, o organizație care investighează pretențiile de nevinovăție ale deținuților, despre acest caz.

După ce au vorbit atât cu Polombo, cât și cu Phillips, aceștia au preluat cazul și au făcut demersurile pentru redeschiderea dosarului.

Au mai fost necesari încă patru ani pentru ca un judecător să decidă că Richard Phillips era nevinovat și să îl elibereze.

richard-phillips-1

Ce urmează în continuare pentru Richard Phillips

Problemele sale au continuat, însă, după ieșirea din închisoare. “Cea mai dificilă parte a călătoriei mele de când am fost eliberată a fost faptul că nu am asistență financiară din partea statului”, a spus Phillips. “persoanele exonerate nu primesc despăgubiri de la statul Michigan.”

În mod normal el ar trebui să primească din partea statului american în jur de 2 milioane de dolari despăgubiri, pentru perioada petrecută după gratii pe nedrept. Dar până va primi acei bani locuiește într-un apartament cu un prieten și încearcă să obțină permisul de conducere.

Când Phillips a fost condamnat, a lăsat în urmă o soție și doi copii, în vârstă de 4 și 2 ani. Nu a mai păstrat legătura cu ei, dar speră să se regăsească în curând. “Nu mi-am văzut copiii de 45 de ani”, a spus Phillips. “Sper că vor vedea povestea mea la știri și vor veni să mă caute”.

Între timp, Phillips se bucură de viață în afara zidurilor închisorii.

“Sunt atât de fericit să fiu liber, voi face orice ajustare pe care trebuie să o fac”, a spus Phillips. “În ciuda greutăților, sunt foarte optimist cu privire la noua mea libertate”.  Sursa: libertatea.ro

Dragi prieteni. Ne-ar face foarte mare plăcere să ținem legătura cu voi și pe rețelele de socializare, motiv pentru care vă invităm să ne urmăriți și pe pagina noastră de Facebook aktualnews.ro, unde vom putea discuta împreună știrile și articolele noastre. Vizitați pagina noastră Facebook aici.

loading...

Facebook Comments