Ce au descoperit anchetatorii în motorul aeronavei, care a explodat la 10.000 de m altitudine

Ce au descoperit anchetatorii în motorul aeronavei, care a explodat la 10.000 de m altitudine

- in EXTERNE
954
Comentariile sunt închise pentru Ce au descoperit anchetatorii în motorul aeronavei, care a explodat la 10.000 de m altitudine
ancheta avion

Marti, o persoană și-a pierdut viața, iar alte şapte au fost rănite, după ce motorul stâng al unui avion de pasageri, un Boeing 737, a explodat la 10.000 de metri altitudine, provocând panică printre pasageri în timpul zborului. Incidentul s-a încheiat cu o aterizare de urgenţă, pilotul avionului aducand nava la sol in conditii foarte dificile.

In urma anchetei s-a ajuns la o prima concluzie, ca o fisură interioară la o elice din motor ar fi condus la explozia acestuia. Aceasta este una din variantele preferate de anchetatorii americani în cazul aeronavei Southwest Airlines.

Anchetatorii au depistat o fisură, nedetectată anterior, într-o elice de la ventilatorul motorului stâng – un turboventilator, model CFM International 56-7B. Aceasta ar fi putut duce la cedarea motorului, iar agenții CNST studiază această ipoteză.

Investigatorii încă nu pot explica de ce motorul aeronavei, aparținând Southwest Airlines, nu a mai funcționat când avionul a ajuns la peste 10.000 de metri altitudine.

Consiliul Național pentru Siguranța Transporturilor finalizează examinarea preliminară în cazul acestui incident, dar multe întrebări râman fără răspuns pentru moment, relatează CNN.

Distribuie daca ti-a placut sau daca consideri ca e interesant – util, acest articol! 

loading...

Facebook Comments