O dubă a intrat în mulțime, în Toronto. Cel puțin 10 morți și 15 răniți. Martor: ”Doar la război vezi așa ceva”

O dubă a intrat în mulțime, în Toronto. Cel puțin 10 morți și 15 răniți. Martor: ”Doar la război vezi așa ceva”

- in EXTERNE
1082
Comentariile sunt închise pentru O dubă a intrat în mulțime, în Toronto. Cel puțin 10 morți și 15 răniți. Martor: ”Doar la război vezi așa ceva”
atentat toronto

O dubă a intrat în mulțime, în orașul canadian Toronto. Șoferul a reușit să fugă de la fața locului, însă a fost reținut la scurt timp. Cel puțin zece persoane au murit și alte 15 au fost rănite. Cauza incidentului nu este cunoscută, în acest moment, însă un oficial canadian a afirmat că este vorba despre “un act deliberat”.

A urcat pe trotuar şi a început să lovească oamenii. I-a lovit pe toţi, a lovit şi staţia de autobuz, geamurile s-au spart. Am văzut o femeie în staţie şi am oprit şi m-am dus la ea. Doamne, nu am mai văzut niciodată aşa ceva. Doar la război vezi aşa ceva.”

“Am văzut maşina cum a urcat pe trotuar. Toată lumea striga: “Opreşte maşina!” Dar şoferul nu a oprit. A mers mai departe. Am văzut că unii dintre cei loviţi nu mai mişcau deloc.”

“Un bărbat traversa intersecţia pe jos. A intrat în el, apoi a mers în faţă, a urcat pe trotuar, a lovit alţi oameni, şi a condus mai departe.

Martorii spun că şoferul părea că încearcă să lovească cât mai mulţi oameni.

“Avea viteză şi nu părea să fi pierdut controlul asupra volanului. Nu merge haotic, ci drept. Apoi a reuşit să ia curba perfect.”

UPDATE 24 aprilie, ora 07.15: Cel puțin 10 oameni au murit, iar alți 15 au fost răniți, este ultimul bilanț emis de autoritățile canadiene, în urma incidentului din Toronto, când un șofer a intrat o dubiță în mulțime, scrie Bloomberg.

UPDATE 24 aprilie, ora 00.40: Bărbatul care a intrat cu mașina în mulțime a fost identificat. Potrivit CBS News, acesta se numește Alek Minassian și are 25 de ani.

UPDATE 23.50. Cel puțin nouă persoane au murit și alte 16 au fost rănite, potrivit poliției din Toronto. “Le cer locuitorilor orașului Toronto să se roage pentru victime”, a declarat Peter Yuen, un reprezentant al poliției din orașul canadian.

Acesta a precizat că ancheta în acest caz va fi una complexă. Anterior, în cadrul conferinței de presă, primarul orașului, John Tory, i-a îndemnat pe oameni să evite zona în care a avut loc atacul, fiind stabilit un perimetru de securitate.

atentat toront

Bilanțul ar putea să crească, având în vedere că mai multe persoane rănite sunt în stare critică. Spitalul Sunnybrook din Toronto a anunțat că zece victime au fost transportate la această instituție. Dintre acestea, două persoane au fost declarate decedate, iar cinci sunt în stare critică, două în stare gravă, iar una ușor rănită.

Alți patru oameni au fost transportați la spitalul North York General. Unul dintre aceștia se află în stare critică, iar ceilalți trei sunt în stare stabilă.

UPDATE 23.30:  Cel puțin două persoane și-au pierdut viața, potrivit Reuters. Presa canadiană scrie chiar că numărul celor care au murit se ridică la patru. Poliția din Toronto urmează să susțină o conferință de presă în legătură cu acest incident. Potrivit Toronto Star, un oficial candian a declarat că este vorba despre “un act deliberat”.

atentat toront

UPDATE 23:15. Un bărbat a fost arestat, după ce a intrat cu o dubă în mai mulţi pietoni în Toronto. Iniţial, el a fugit de la locul faptei, însă a fost prins la scurt timp. Autorităţile nu au dat publicităţii, până în acest moment, mai multe detalii despre suspect.

UPDATE 22.15: Poliția nu a confirmat dacă mai multe persoane și-au pierdut viața, dar imaginile publicate de la locul incidentului arată cel puțin un sac portocaliu care ar conține un cadavru.

Între timp, CNN, anunță că șoferul a mers cu mașina în jur de un kilometru pe trotuar, lovind mai multe persoane.

UPDATE 21:51: Presa canadiană citează martori care susțin că șoferul era ”nervos, agresiv și părea a proveni din Orientul MIjlociu”.

De asemenea, alte informații spun că mașina cu care a intrat acesta în mulțime era închiriată, iar bărbatul a îndreptat un pistol spre polițiști înainte de a fi reținut.

UPDATE 21.33: Primul ministru Justin Trudeau a emis o scurtă declarație luni după-amiază ca răspuns la incident.

“Acum am aflat despre situația din Toronto acum. Inimile noastre sunt alături de oricine a fost afectat. În orele care urmează vom știi mai multe despre”, a transmis premierul canadian.

atentat toronto
Între timp, presa canadiană vorbește despre patru morți și mai mulți răniți, dar informația nu a fost confirmată de autorități.

Ultimul atentat terorist care a avut loc în Canada, o țară care a fost destul de ferită de astfel de incidente, a fost în octombrie 2017 când un ofițer de poliție care dirija traficul la un joc de fotbal a fost lovit de o mașină care circula cu viteză și apoi a fost atacat cu un cuțit. În continuare, șoferul care conducea camioneta a lovit cel puțin alte patru persoane.

Incidentul din Toronto s-a produs la două sptămâni după ce o mașină a intrat în mulțime în orașul Munster din Germania. Atunci, două persoane au fost ucise și alte 20 au fost rănite. Șoferul, un bărbat cu probleme psihice, s-a sinucis. Sursa: libertatea.ro

atac toronto

 

loading...

Facebook Comments