Donald Trump AMENINȚĂ Uniunea Europeană, după AMENDA URIAȘĂ primită de Google: ‘Au profitat de SUA, dar nu va mai continua’

Donald Trump AMENINȚĂ Uniunea Europeană, după AMENDA URIAȘĂ primită de Google: ‘Au profitat de SUA, dar nu va mai continua’

- in EXTERNE
1320
Comentariile sunt închise pentru Donald Trump AMENINȚĂ Uniunea Europeană, după AMENDA URIAȘĂ primită de Google: ‘Au profitat de SUA, dar nu va mai continua’
trump

Preşedintele american, Donald Trump, şi-a manifestat joi indignarea pe Twitter după amenda record aplicata de Uniunea Europeană companiei Google, el promiţând că de acum înainte nu va mai tolera ca Europa să ‘profite’ de SUA, transmite AFP.

‘V-am spus-o ! Uniunea Europeană tocmai a impus o amendă de cinci miliarde de dolari unuia dintre grupurile noastre formidabile, Google. Chiar au profitat de Statele Unite, dar acest lucru nu va mai continua’, a scris liderul de la Casa Albă într-o postare pe Twitter.

Reacţia sa survine după ce autorităţile de reglementare antitrust ale Uniunii Europene au impus o amendă record, de 4,34 miliarde de euro (5,04 miliarde de dolari), gigantului american Google, pentru restricţiile ilegale impuse producătorilor de smartphone-uri ce utilizează sistemul de operare Android şi operatorilor reţelelor de telefonie mobilă.

Comisia Europeană a cerut Google să renunţe la comportamentul ilegal în termen de 90 de zile sau se va confrunta cu amenzi suplimentare, de până la 5% din cifra de afaceri medie zilnică pe plan global a firmei mamă Alphabet, scrie agerpres.ro.

Executivul comunitar a respins de asemenea argumentele Google, care susţine că Apple este un concurent al dispozitivelor echipate cu sistemul de operare Android, spunând că producătorul de iPhone-uri nu constrânge suficient Google din cauza preţurilor lui mai ridicate şi a comutării costurilor către utilizatori.

Această sancţiune survine în contextul unor relaţii deja tensionate între UE şi SUA la capitolul comercial, după ce Trump a decis impunerea de taxe vamale pe produsele din oţel şi aluminiu importate din UE şi ameninţă cu instituirea altor taxe vamale pe importurile de autoturisme din statele UE. Preşedintele american este nemulţumit de excendentul comercial masiv (circa 147 miliarde de dolari în 2016) înregistrat de UE în relaţiile comerciale cu SUA, excedent pe care liderul de la Casa Albă îl pune mai ales pe seama industriei auto germane.

Uniunea Europeană a răspuns taxelor vamale americane impunând la rândul ei astfel de taxe asupra unei serii de produse importate din SUA, printre care se numără produse agricole şi de asemenea cele din oţel şi aluminiu.

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, se va întâlni cu Trump pe 25 iulie la Washington pentru a încerca să dezamorseze acest conflict comercial ce riscă să se intensifice.  Sursa: stiripesurse.ro

loading...

Facebook Comments