PERICOL URIAS pentru UE! Liderii de la Bruxelles au lansat MESAJUL DE URGENTA! “Ar putea fi O SCINDARE”

PERICOL URIAS pentru UE! Liderii de la Bruxelles au lansat MESAJUL DE URGENTA! “Ar putea fi O SCINDARE”

- in EXTERNE
1102
Comentariile sunt închise pentru PERICOL URIAS pentru UE! Liderii de la Bruxelles au lansat MESAJUL DE URGENTA! “Ar putea fi O SCINDARE”
destabilizare-ue

“Nu aş dori ca mâine UE să se compună din 95 de state”, a mai afirmat Juncker, adăugând că Uniunea Europeană “nu ar trebui să se implice în ceea ce este o dezbatere internă în Spania”.

La rândul său, Donald Tusk, preşedintele Consiliului European, a declarat că Uniunea Europeană nu recunoaşte independenţa Cataloniei.

“Sper că Guvernul Spaniei va prefera forţa argumentelor, nu argumentul forţei”, a adăugat Donald Tusk.

Parlamentul Cataloniei a aprobat vineri după-amiază proclamarea independenţei. În replică, Senatul Spaniei a dispus suspendarea autonomiei Cataloniei.

Guvernul Spaniei a decis dizolvarea Executivului catalan, condus de Carles Puigdemont, şi a Parlamentului regional, a anunţat vineri seară premierul spaniol, Mariano Rajoy, precizând că au fost luate măsuri pentru preluarea controlului direct asupra regiunii separatiste.

“Trăim o zi tristă. Guvernul Spaniei a adoptat măsuri pentru a evita sechestrarea inadmisibilă a catalanilor şi desprinderea unei părţi a teritoriului Spaniei”, a declarat Mariano Rajoy, citat de cotidianul El Pais.

“Primele măsuri sunt următoarele: funcţia de premier al Guvernului catalan, cea de vicepremier şi toate celelalte funcţii guvernamentale regionale au fost desfiinţate”, a precizat premierul Spaniei.

De asemenea, Mariano Rajoy a dispus organizarea de alegeri anticipate în Catalonia: “Am decis să convoc alegeri libere, transparente şi legale cât mai curând posibil. Am sperat că nu vom ajunge niciodată la această situaţie”.

Parlamentul Cataloniei a fost dizolvat, iar alegerile regionale anticipate vor avea loc pe 21 decembrie. Sursa: gandul.info

Dragi prieteni. Ne-ar face foarte mare plăcere să ținem legătura cu voi și pe rețelele de socializare, motiv pentru care vă invităm să ne urmăriți pe pagina Facebook, unde vom putea discuta împreună știrile și articolele noastre. Vizitați pagina noastră Facebook aici.

loading...

Facebook Comments