O moneda din aur, de 100 de kg si evaluata la 4 milioane de dolari, a fost furata dintr-un muzeu din Berlin

O moneda din aur, de 100 de kg si evaluata la 4 milioane de dolari, a fost furata dintr-un muzeu din Berlin

- in DE ACTUALITATE, EXTERNE, INEDIT, NEWS, SOCANT, SOCIAL
1592
Comentariile sunt închise pentru O moneda din aur, de 100 de kg si evaluata la 4 milioane de dolari, a fost furata dintr-un muzeu din Berlin
moneda din aur

O moneda din aur canadiana, denumita ”Big Maple Leaf”, pe care este imprimat chipul reginei Elizabeth a II-a, evaluata la 4 milioane de dolari, a fost furata la primele ore ale diminetii de luni din Muzeul Bode din Berlin, informeaza Reuters.

Moneda a fost realizata din aur pur si are o greutate de aproximativ 100 de kilograme.

”Moneda din aur a fost furata in noaptea trecuta, a disparut”, a declarat Markus Farr, purtator de cuvant al Muzeului Bode din Berlin.

Datorita puritatii deosebite a aurului din care a fost confectionata, moneda a fost estimata la 4 milioane de dolari.

Potrivit site-ului muzeului berlinez, moneda ”Big Maple Leaf” a fost emisa de Royal Canadian Mint in anul 2007 si a fost inclusa in Guinness Book of Records pentru gradul ei de puritate ”inegalabil”.

Moneda canadiana, care are un diametru de 53 de centimetri si o grosime de trei centimetri, a fost imprumutata Muzeului Bode din Berlin in decembrie 2010.

Politia locala a spus ca hotii au patruns in muzeu dupa ce au spart o fereastra, probabil escaladand unul dintre zidurile exterioare cu ajutorul unei scari.

Muzeul Bode detine una dintre cele mai mari colectii de monede din lume, alcatuita din peste 540.000 de loturi.

sursa: stirileprotv.ro

loading...

Facebook Comments