Ce înseamnă acest simbol pe care îl vedem tot mai des pe maşini. Aproape nimeni nu ştie ce înseamnă

Ce înseamnă acest simbol pe care îl vedem tot mai des pe maşini. Aproape nimeni nu ştie ce înseamnă

- in DE ACTUALITATE, GENERALE, INEDIT, MISTER
2192
Comentariile sunt închise pentru Ce înseamnă acest simbol pe care îl vedem tot mai des pe maşini. Aproape nimeni nu ştie ce înseamnă

Poate aţi mai văzut pe străzi maşini care au pe spate ca emblemă simbolul unui peşte. Acesta este purtat ca un simbol religios.

Când stăm la semafor şi avem timp să ne uităm la maşinile din jur, vedem că pe multe dintre ele sunt lipite tot felul de însemne.

De la cele care recomandă o conduită preventivă pentru eliminarea oricărui pericol pentru participanţii la trafic, până la cele cu mesaje haioase. Unul dintre cele des-întâlnite e un peşte stilizat, pe care unii îl consideră simbolul unor secte sau al adpţilor vreunei religii obscure.

Desenul respectiv se numește „peştele lui Isus”, fiind un acronim al grecescului ΙΧΘΥΣ “ichthys” – (Iesous Christos Theou Yios Soter), adică “Iisus Hristos, Fiul Lui Dumnezeu Mantuitorul”.

 

Iota (I) este prima literă de la Iēsous , adică ”Isus„.

Chi (CH) este prima literă de Christos, care se traduce prin „uns”.

Theta (TH) este prima literă de Theou , grecescul pentru „Dumnezeu”.

Ypsilon (Y) este prima litera a cuvântului Yios , grecescul pentru „Fiul”.

Sigma (e) este prima literă de la cuvântul Soter, care înseamnă „Salvator”.

Pestele este un simbol crestin evident încă din Evanghelia după Matei 4:19: “Si le-a zis: Veniti dupa Mine si va voi face pescari de oameni.”

 

loading...

Facebook Comments