Nu am mai văzut așa ceva! Ce și-a făcut o orădeancă în jurul blocului:

Nu am mai văzut așa ceva! Ce și-a făcut o orădeancă în jurul blocului:

- in INEDIT
1199
Comentariile sunt închise pentru Nu am mai văzut așa ceva! Ce și-a făcut o orădeancă în jurul blocului:
gradinareasa

Maria Dochia, o femeie din Oradea, a dorit ca spațiul din fața blocului în care locuiește să arate frumos și să bucure privirile trecătorilor, astfel încât a făcut o grădină de toată frumusețea.

”Dacă vrei o schimbare, trebuie s-o declanşezi chiar tu”, este deviza femeii care şi-a impresionat vecinii după ce a transformat spaţiul din jurul blocului unde locuieşte, plin de gunoaie şi buruieni, într-o grădină ca un colţ de rai, notează Bihoreanul.

Chimistă de meserie, pensionată între timp, Maria recunoaşte că în momentul când s-a apucat de muncă nu ştia prea multe despre grădinărit. Şi-a descoperit însă o adevărată pasiune, iar acum îngrijeşte zilnic florile de sub geam.

gradinareasa2

„O zonă liniştită, cu vecini cumsecade”, precizează femeia care nu-şi trădează defel cei 61 de ani, dintre care 30 locuiți în acest bloc.

În urmă cu trei ani şi-a dat seama, însă, că zona avea nevoie de o primenire şi a hotărât să nu mai aştepte s-o facă altcineva.

„Nu-mi plăcea cum arăta spaţiul din jurul blocului, plin de bălării, neîngrijit. Când ieşeam la geam, aceasta era priveliştea mea. Pentru că aveam timp liber, am hotărât să-l amenajez”, a spus doamna Maria pentru sursa citată.

gradinareasa

De atunci, îngrijeşte zilnic grădina, care a ajuns să numere zeci de soiuri şi sute de exemplare de roze, hortensii, margarete, dar şi plante mai puţin comune, precum floarea-tigru şi floarea arlechin. De asemenea, grădina are şi plante aromatice, precum busuiocul şi lavanda, iar primăvara e plină de ghiocei şi zambile. Atât de multe sunt soiurile de plante sădite de Maria, încât tot anul, cu excepţia iernii, grădina e mereu înflorită…

„Nu mă pricepeam la ce şi cum trebuie făcut, dar pentru fiecare floare pe care am cumpărat-o am citit pe internet despre condiţiile de care are nevoie, despre cum se îngrijeşte, ce tratamente trebuie făcute”, spune orădeanca.

gradinareasa

Pentru ca plantele să nu se usuce, le udă periodic, coborând bidoane cu apă din propriul apartament. Uneori chiar o prinde noaptea în grădină, plivind buruienile.

„Am, n-am timp, tot îmi fac. Dacă vreau să arate bine grădina, trebuie s-o întreţin”, spune Maria. Sursa foto: ebihoreanul.ro

Dragi prieteni. Ne-ar face foarte mare plăcere să ținem legătura cu voi și pe rețelele de socializare, motiv pentru care vă invităm să ne urmăriți și pe pagina noastră de Facebook aktualnews.ro, unde vom putea discuta împreună știrile și articolele noastre. Vizitați pagina noastră Facebook aici.

loading...

Facebook Comments