Românii care au cultivat acest produs au dat LOVITURA! Carrefour și Auchan se BAT pe el

Românii care au cultivat acest produs au dat LOVITURA! Carrefour și Auchan se BAT pe el

- in CULINAR, DE ACTUALITATE, INEDIT
1406
Comentariile sunt închise pentru Românii care au cultivat acest produs au dat LOVITURA! Carrefour și Auchan se BAT pe el
carrefour

Marile lanțuri de magazine s-au bătut, în această vară, pe un produs al fermierilor român. Nume grele din industria de profil, precum Carrefour și Auchan, au cerut cantități mari.

Un fermier român a dezvăluit că regretă că a plantat șase hectare de pepene verde cu miez galben, după ce francezii de la Carrefour au cerut acest produs în număr foarte mare. Nicolae Paraschiv susține că și Auchan i-a cerut cantități mari.

„Fac parte dintr-o cooperativă, suntem 5 băieți, avem mai mult pământ. Eu am pus pepene cu miez galben pe vreo 6 ha anul acesta, dar a fost o greșeală. Trebuia să punem mai mult. Nu am știut că cererea este așa mare și am pus mai puțin. S-a cerut foarte, foarte mult, Carrefour în general ne-a cerut foarte mult, iar acum văd că și Auchan cere cantități mari”, a declarat fermierul ialomițean, pentru agrointel.ro.

Cultura-de-pepene-galben

El a dezvăluit și prețul la care l-a vândut.

„Pepenele cu miez galben s-a vândut foarte bine pe piață. Prețul a fost foarte bun, am început cu 1,2 lei pe kilogram, bine, l-am scos și puțin mai târziu, apoi l-am dat cu 1 leu, iar acum îl dăm cu 9o de bani kilogramul. Pentru noi e bine dacă ne gândim că pe cel verde îl dăm pe degeaba. Sigur anul viitor vom merge mai mult pe hibridul cu miezul galben”, a adăugat Nicolae Paraschiv.

Ialomițeanul a afirmat că livrează pepeni în supermarketuri precum Carrefour, Lidl, Auchan și Metro.

„Livrăm în supermarketuri, Carrefour, Lidl, Auchan, Metro. Ne-am întâlnit în primăvară cu reprezentanții lor. (…) Carrefour comandă în general ce sortimente ar vrea să punem. Și ei ne spun: vrem atâtea mii de tone de pepene verde, atâtea tone de pepene cu miez galben, atâtea de pepene fără sămânță, cam ce au ei nevoie”, a explicat Nicolae Paraschiv, conform sursei citate.

sursa: bugetul.ro

loading...

Facebook Comments