Stația spațială chineză s-a dezintegrat la reintrarea în atmosfera terestră deasupra Pacificului de Sud. Imagini spectaculoase (video)

Stația spațială chineză s-a dezintegrat la reintrarea în atmosfera terestră deasupra Pacificului de Sud. Imagini spectaculoase (video)

- in INEDIT
1093
Comentariile sunt închise pentru Stația spațială chineză s-a dezintegrat la reintrarea în atmosfera terestră deasupra Pacificului de Sud. Imagini spectaculoase (video)
iss-t1

Stația spațială chineză Tiangong-1 s-a dezintegrat la reintrarea sa în atmosfera terestră luni, deasupra părţii centrale a Pacificului de Sud, după un zbor necontrolat pe orbită care a durat aproximativ doi ani, informează France Presse.

După mai multe zile de incertitudini, fostul laborator spaţial a reintrat în atmosferă luni în jurul 00.15 GMT, a anunţat CMSEO, Biroul chinez însărcinat cu coordonarea zborurilor spaţiale cu echipaje umane la bord.

“Cele mai multe dintre echipamente au fost distruse în timpul fazei de reintrare în atmosferă”, a precizat CMSEO într-un comunicat.

Modulul spaţial, care nu mai răspundea la comenzi din 2016, a reintrat în atmosferă puţin mai devreme decât au prevăzut specialiştii.

Staţia spaţială dezafectată avea o greutate de opt tone, însă prăbuşirea ei nu prezenta riscul de a produce pagube materiale, au anunţat autorităţile chineze, care au promis pământenilor că vor asista la un spectacol splendid, asemănător unei “ploi de stele”. Sursa: romania-actualitati.ro

Dragi prieteni. Ne-ar face foarte mare plăcere să ținem legătura cu voi și pe rețelele de socializare, motiv pentru care vă invităm să ne urmăriți și pe pagina noastră de Facebook aktualnews.ro, unde vom putea discuta împreună știrile și articolele noastre. Vizitați pagina noastră Facebook aici.

loading...

Facebook Comments