BNR lanseaza o NOUA MONEDA cu valoarea nominala de 100 de lei!

BNR lanseaza o NOUA MONEDA cu valoarea nominala de 100 de lei!

- in INEDIT, ISTORIE
1511
Comentariile sunt închise pentru BNR lanseaza o NOUA MONEDA cu valoarea nominala de 100 de lei!
Vintila Bratianu BNR

Colecție specială: BNR lansează o monedă din aur dedicată împlinirii a 150 de ani de la naşterea lui Vintilă I.C. Brătianu. Tirajul pentru această emisiune este de 250 de monede din aur.

Preţul de vânzare, exclusiv TVA și inclusiv certificatul de autenticitate, este de 1.680 lei.

Valoarea nominală a monedei se ridică la 100 lei, fiind din aur cu o acuratețe de 900‰. Moneda are un diametru de 21 de milimetri, la o greutate 6,452 de grame.

 Vintila-Bratianu-BNR-avers

Aversul monedei prezintă o imagine de epocă a bibliotecii din conacul Brătienilor de la Florica, inscripţia în arc de cerc ,,ROMANIA”, valoarea nominală „100 LEI”, stema României și anul de emisiune „2017”.

Reversul monedei redă portretul lui Vintilă Brătianu, inscripţia în arc de cerc „VINTILA BRATIANU” şi anii între care a trăit „1867”, „1930”.

Monedele din aur dedicate împlinirii a 150 de ani de la naşterea lui Vintilă I.C. Brătianu au putere circulatorie pe teritoriul României.

Monedele din aur, ambalate în capsule de metacrilat transparent, vor fi însoţite de broşuri de prezentare redactate în limbile română, engleză şi franceză. Broşurile includ certificatul de autenticitate al emisiunii, pe care se găsesc semnăturile guvernatorului BNR şi casierului central.

Lansarea în circuitul numismatic a acestor monede din aur se realizează prin sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Iaşi şi Timiş ale Băncii Naţionale a României. Sursa: forbes.ro

Vintila-Bratianu-BNR-revers

Dragi prieteni. Ne-ar face foarte mare plăcere să ținem legătura cu voi și pe rețelele de socializare, motiv pentru care vă invităm să ne urmăriți pe pagina Facebook, unde vom putea discuta împreună știrile și articolele noastre. Vizitați pagina noastră Facebook aici.

loading...

Facebook Comments