ATENTIE, de maine se schimba CODUL RUTIER! “Unii” romani vor fi afectati. Vezi aici care sunt noile reglementari

ATENTIE, de maine se schimba CODUL RUTIER! “Unii” romani vor fi afectati. Vezi aici care sunt noile reglementari

- in AUTO, DE ACTUALITATE, INEDIT, NEWS, SOCIAL, UTILE
1790
Comentariile sunt închise pentru ATENTIE, de maine se schimba CODUL RUTIER! “Unii” romani vor fi afectati. Vezi aici care sunt noile reglementari
permis

Modificări la Codul Rutier, care vor intra în vigoare de vineri, schimbă modul de defășurare al examenului auto.

Proba teoretică şi proba practică a examenului pentru obţinerea permisului auto vor fi înregistrate video, conform unor modificări la Codul rutier ce se vor aplica începând de vineri, informează Avocatnet.ro. Măsura, ce a fost stabilită de Guvern de acum un an, are drept scop asigurarea şi verificarea legalităţii examenului de permis auto.

Modificările au fost introduse de Executiv în iunie 2016 prin Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 41/2016 privind stabilirea unor măsuri de simplificare la nivelul administraţiei publice centrale şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative.

Concret, modificările respective vor apărea la prevederile Codului rutier despre susţinerea examenului auto.

Astfel, începând de vineri, proba teoretică a examenului pentru obţinerea permisului auto va fi înregistrată video, iar proba practică va fi înregistrată audio-video. Această schimbare era necesară în condiţiile în care se doreşte asigurarea şi verificarea legalităţii examenului auto.

„Pentru asigurarea şi verificarea legalităţii examenului de obţinere a permisului de conducere, modul de desfăşurare a probei teoretice se înregistrează video, iar în cazul probei practice atât video, cât şi audio, cu sisteme tehnice de monitorizare”, va dispune Codul rutier de la data de 30 iunie 2017.

 

 

loading...

Facebook Comments