Îmbrățișați pentru eternitate: O femeie a vrut să fie îngropată de vie, ca să-ți țină în brațe soțul pentru veșnicie

Îmbrățișați pentru eternitate: O femeie a vrut să fie îngropată de vie, ca să-ți țină în brațe soțul pentru veșnicie

- in MISTER
1941
Comentariile sunt închise pentru Îmbrățișați pentru eternitate: O femeie a vrut să fie îngropată de vie, ca să-ți țină în brațe soțul pentru veșnicie
ingropata de vie

Arheologii au făcut o descoperire unică în orașul preistoric Vysotskaya, din vestul Ucrainei. E vorba despre un mormânt vechi de 3.000 de ani, unde au găsit rămășițele unui bărbat și unei femei. După poziția scheletelor, e clar că cei doi au murit îmbrățișați.

Însă povestea e mai emoționantă de atât. Din cine știe ce motiv, bărbatul murise. Iar femeia nu a suportat gândul să trăiască fără el. Așa că a cerut să fie îngropată de vie, în timp ce-și îmbrățișa tandru bărbatul.

Scena e veche din epoca bronzului, dar iubirea ce îi leagă pe cei doi pare la fel de actuală ca acum 3.000 de ani.

Amănunte precum fețele întoarse unul spre celălalt, frunțile care se ating sugerează intensitatea și puritatea sentimentelor.

Apoi, picioarele femeii sunt așezate peste cele ale bărbatului, într-o îmbrățișare totală.

A băut otravă și a murit în brațele soțului, pentru a avea parte de iubirea eternă

Cultura din care cei doi făceau parte este renumită pentru înmormântările ”romantice”. Totuși, puține rămășițe trădează un nivel atât de înalt de intimitate.

Oamenii de știință au analizat rămășițele și au ajuns la concluzia că este exclus ca trupul femeii să fi fost așezat în această poziție după moartea ei, ”înscenând” o astfel de îmbrățișare. E clar că aceasta a fost dorința femeii, luată cât încă era în viață.

De-a lungul vremii au mai fost găsite morminte ale îndrăgostiților din acea perioadă și aceeași cultură. Au fost găsite rămășițele unui bărbat care ține în mâini mâinile femeii iubite sau un bărbat adormit pe veșnicie cu buzele pe fruntea femeii pe care o iubea.

Cel mai probabil, femeia din mormântul găsit recent a înghițit otravă după care s-a așezat lângă soțul său.

În acea perioadă instituția căsătoriei era foarte puternică. Oamenii credeau însă și în iubirea eternă, așa explicându-se astfel de morminte. Sursa: dailymail.co.uk

Această prezentare necesită JavaScript.

loading...

Facebook Comments