Profeția lui Einstein s-a adeverit. Biletul scris de savant, supranumit ”Teoria Fericirii”, s-a vândut pe o sumă uluitoare

Profeția lui Einstein s-a adeverit. Biletul scris de savant, supranumit ”Teoria Fericirii”, s-a vândut pe o sumă uluitoare

- in MISTER
1198
Comentariile sunt închise pentru Profeția lui Einstein s-a adeverit. Biletul scris de savant, supranumit ”Teoria Fericirii”, s-a vândut pe o sumă uluitoare
bilet einstein

În 1922, fizicianul german, celebru pentru teoria sa asupra relativității, a făcut o vizită în Japonia pentru o serie de conferințe. În acel an, Einstein fusese informat despre viitoarea sa nominalizare la premiul Nobel pentru fizică, iar notorietatea sa începea să crească în comunitatea științifică.

Cazat la Imperial Hotel de Tokyo, un curier japonez a venit să-i predea o scrisoare fizicianului. Nu există informații dacă mesagerul a refuzat să primească bacșiș sau dacă Einstein nu avea mărunțiș, însă fizicianul nu a vrut să-l lase să plece cu mâna goală, așa că i-a dat două note scrise în limba germană.

Vânzătorul prețioaselor bilete afirmă că știe de la un apropiat al acelui curier că Einstein i-ar mai fi zis: “Dacă ai noroc, poate că aceste note vor avea mai multă valoare, decât un simplu bacșiș”.

Pe una din aceste note, scrisă pe o foaie de hârtie având antetul Hotelului Imperial, este trecut: “O viață liniștită și modestă aduce mai multă bucurie decât căutarea succesului care implică o agitație permanentă”.

Pe a doua notă scrisă pe o coală albă este trecut celebrul slogan împrumutat de la Lenin: “Acolo unde există voință, există și o cale”. Necunoscute până acum cercetătorilor, aceste note au fost autentificate de casa de licitații Winner’s.

Notele nu au valoare științifică, dar pot ajuta la o mai bună cunoaștere a reflecțiilor personale ale lui Einstein, al cărui nume a devenit sinonim cu geniul, a apreciat Roni Grosz, responsabil al celei mai mari colecții de arhive a fizicianului de la Universitatea Ebraică din Ierusalim, potrivit Agerpres.

Aceste două note sunt cunoscute deja ca ”Teoria Fericirii” a lui Einstein și au fost vândute la o licitație în Israel, cu 1.56 milioane de dolari, iar identitatea cumpărătorului nu a fost dezvăluită.

Einstein a scris aceste fraze obsedat să găsească principiile fundamentale ale înțelegerii vieții. Poate că aceste două idei chiar sunt esența pură a vieții excentricului savant.

bilet einstein

Dragi prieteni. Ne-ar face foarte mare plăcere să ținem legătura cu voi și pe rețelele de socializare, motiv pentru care vă invităm să ne urmăriți pe pagina Facebook, unde vom putea discuta împreună știrile și articolele noastre. Vizitați pagina noastră Facebook aici.

loading...

Facebook Comments