Comunicat de presa – Romanii au donat 42 de mii de lei, pentru contestarea amenzilor primite de protestatarii pentru o justitiei independenta

Comunicat de presa – Romanii au donat 42 de mii de lei, pentru contestarea amenzilor primite de protestatarii pentru o justitiei independenta

- in NEWS
735
Comentariile sunt închise pentru Comunicat de presa – Romanii au donat 42 de mii de lei, pentru contestarea amenzilor primite de protestatarii pentru o justitiei independenta
protestatari2

Peste 600 de români au donat, de la începutul anului, aproape 42 de mii de lei, ca să susțină procesele împotriva amenzilor aplicate de Jandarmeria Română protestatarilor împotriva legilor justiției, pe care aceștia le consideră abuzive, arată comunitatea Declic, într-un comunicat.

“Printre amenzile contestate cu ajutorul aceastei sume este și cea aplicată de jandarmi unui bărbat surdo-mut, acuzat că ‘a scandat lozinci anti-PSD'”, mai afirmă sursa citată.

Declic s-a alăturat, prin crearea unui fond de donații, demersului Asociației Evoluție în Instituție, care a deschis 160 de procese. Prin acestea, sunt contestate amenzile aplicate protestatarilor care susțin o justiție independentă. 55 dintre ele au fost deja câștigate în primă instanță, iar 35 sunt în apel. De asemenea, au fost depuse 32 de plângeri contravenționale împotriva amenzilor de la Congresul PSD.

Dacă mi-ar fi spus cineva acum 3 ani, când s-a lansat prima petiție Declic, că am putea reuși să strângem aproape 10.000 de euro pentru a contesta amenzi, ei bine, aș fi fost sceptic. Dar sunt încântat de solidaritatea de care am dat dovadă și sunt conștient de mesajul puternic pe care îl transmitem. Oamenii care au ieșit să la aceste proteste au dreptul legal, garantat de Constituția României, să se exprime liber. Nu protestăm de dragul de a spune ”nu”, ci pentru că dorim să îndreptăm abuzurile făcute în această țară”, a declarat Tudor Brădățan, director executiv Declic.

Declic consideră că, “prin amenzile uriașe aplicate de Jandarmerie, se încearcă oprirea protestelor. Dar noi nu cedăm! Cu ajutorul cetățenilor, contribuim la contestarea amenzilor injuste“.

Comunitatea Declic este creată din sute de mii de oameni obișnuiți, care trăiesc în România sau în diaspora. Sursa: Comunicat de presa al comunitatii Declic

Fotografii de la depunerea contestatiilor la instanta:

 

 

Dragi prieteni. Ne-ar face foarte mare plăcere să ținem legătura cu voi și pe rețelele de socializare, motiv pentru care vă invităm să ne urmăriți și pe pagina noastră de Facebook aktualnews.ro, unde vom putea discuta împreună știrile și articolele noastre. Vizitați pagina noastră Facebook aici.

loading...

Facebook Comments