Desfasurarea protestului cu 50.000 de oameni din București. Piața Constituției s-a transformat într-o mare de lumini. La un moment dat, coloana de protestatari se întindea pe o lungime de cel puţin un kilometru

Desfasurarea protestului cu 50.000 de oameni din București. Piața Constituției s-a transformat într-o mare de lumini. La un moment dat, coloana de protestatari se întindea pe o lungime de cel puţin un kilometru

- in NEWS, SOCIAL
1547
Comentariile sunt închise pentru Desfasurarea protestului cu 50.000 de oameni din București. Piața Constituției s-a transformat într-o mare de lumini. La un moment dat, coloana de protestatari se întindea pe o lungime de cel puţin un kilometru
foto protest 20 ianuarie 2018

Peste 50.000 de oameni, mânaţi de aceleaşi nemulţumiri, au participat sâmbătă seară în Bucureşti la un protest de amploare, la aproape un an de când ordonanţa 13 a scos românii în stradă.

De această dată, manifestanţii, atât din Capitală, cât şi din alte colţuri ale ţării, au scandat înverşunaţi împotriva modificărilor aduse de actuala putere legilor justiţiei, codurilor penale şi codului fiscal.

După ce s-au adunat la kilometrul zero, au pornit în marş spre Palatul Parlamentului. Forţele de ordine trimise să intervină au fost în număr mare şi au apărut şi incidente. Două persoane au ajuns la secţia de poliţie după ce jandarmii au găsit asupra lor mai multe arme albe.

La ora 18:30, mii de persoane protestau deja în Piaţa Universităţii, iar circulaţia a fost blocată când mulţimea a intrat pe carosabil.

Un ceas mai târziu, zeci de mii de manifestanţi îşi strigau nemulţumirile în centrul Capitalei. Apoi au pornit în marş spre Palatul Parlamentului.

La un moment dat, coloana de protestatari se întindea pe o lungime de cel puţin un kilometru.

Ajunşi în fața Casei Poporului, au transformat Piaţa Constituţiei într-o mare de lumini.

20 ianuarie 2018, Piaţa Constituţiei. Ca la un semn, la ora 21 cei care s-au strâns în faţa Palatului Parlamentului, au aprins ecranele telefoanelor şi au intonat imnul. Acelaşi gest l-au făcut şi în urmă cu un an în Piaţa Victoriei.

Evenimentul nu a fost lipsit de incidente. Primele s-au înregistrat în Piaţa Universităţii.

În timp ce oamenii încercau să ocupe stradă, în pasaj s-a creat o aglomeraţie de nedescris.

Oamenii care veniseră la protest cu metroul au fost opriţi de forţele de ordine. Sursa: stirileprotv.ro

foto protest 20 ianuarie 2018

 

 

Dragi prieteni. Ne-ar face foarte mare plăcere să ținem legătura cu voi și pe rețelele de socializare, motiv pentru care vă invităm să ne urmăriți pe pagina Facebook, unde vom putea discuta împreună știrile și articolele noastre. Vizitați pagina noastră Facebook aici.

loading...

Facebook Comments