ULTIMA ORA. Incident militar deosebit de GRAV langa baza NATO de la Mihail Kogalniceanu. Locul a fost impanzit de FORTE DE INTERVENTIE. O comisie numita de Seful STATULUI MAJOR ancheteaza CAZUL. VIDEO

ULTIMA ORA. Incident militar deosebit de GRAV langa baza NATO de la Mihail Kogalniceanu. Locul a fost impanzit de FORTE DE INTERVENTIE. O comisie numita de Seful STATULUI MAJOR ancheteaza CAZUL. VIDEO

- in DE ACTUALITATE, NEWS, razboi, SOCANT, SOCIAL
1581
Comentariile sunt închise pentru ULTIMA ORA. Incident militar deosebit de GRAV langa baza NATO de la Mihail Kogalniceanu. Locul a fost impanzit de FORTE DE INTERVENTIE. O comisie numita de Seful STATULUI MAJOR ancheteaza CAZUL. VIDEO

Un avion de vânătoare MiG 21 Lancer s-a prăbuşit luni în zona aeroportului Mihail Kogălniceanu. Potrivit MApN a fost vorba despre o defecţiune la motor în timpul manevrelor de aterizare. Pilotul a reuşit să se catapulteze şi a fost transportat la spital, informeaza realitatea.net

Avionul miliar a decolat în jurul orei 10.00, de pe baza aeriană din Mihail Kogălniceanu, în cadrul exerciţiului ”Thracian Eagle 2017”, care se desfăşoară împreună cu forţele aeriene bulgare. În jurul orei 11.15, în timpul manevrelor de aterizare, aeronava MIG 21 LanceR s-a prăbuşit.

Aparatul de zbor a căzut într-o zonă nelocuită din apropierea localităţii constănţene Nazarcea. Locotenent-comandorul Adrian Stancu, care era la manşă, a reuşit să se catapulteze.

Locul a fost imediat împânzit de salvatori şi forţe de intervenţie. Pilotul a fost dus la Spitalul Judeţean Constanţa cu un elicopter SMURD. Era conştient şi în stare stabilă.

avion mig prabusit

Accidentul a avut loc între localitățile Culmea şi Ovidiu. Pilotul avionului de vânătoare MiG 21 LaceR, care s-a catapultat luni dimineață în apropiere de aeroportul Mihail Kogălniceanu după ce a raportat turnului de control o defecțiune majoră la motor, în timpul executării manevrelor de aterizare, va fi transferat la un spital din București.

Pilotul a fost preluat de un echipaj SMURD şi transportat la Spitalul Judeţean Constanţa. Acesta este conştient, însă a suferit un traumatism de coloană lombară.

Locotenent-comandorul Adrian Stancu, pilot pe o aeronavă MiG 21 LanceR a Forțelor Aeriene Române, s-a catapultat astăzi, 12 iunie, în jurul orei 11.15, în apropiere de aeroportul Mihail Kogălniceanu, în zona localității Nazarcea, județul Constanța, în timpul executării manevrelor de aterizare, se precizează într-un comunicat al MApN.

“Pilotul este conștient și se află în stare stabilă. El a fost recuperat, i s-a acordat primul ajutor la fața locului și a fost transportat pe cale aeriană la Spitalul Județean Constanța”, se spune în comunicatul oficial.

Aeronava, care se afla în dotarea Bazei 86 Aeriană “Locotenent aviator Gheorghe Mociorniță” din Fetești, decolase în jurul orei 10.00 de pe baza aeriană din Mihail Kogălniceanu pentru a executa o misiune de antrenament în cadrul exercițiului “Thracian Eagle 2017”, care se desfășoară împreună cu forțele aeriene bulgare.

După executarea misiunii, la întoarcerea către Mihail Kogălniceanu, pe timpul executării manevrelor de aterizare, pilotul a raportat o defecțiune majoră la motor, cu deteriorarea parametrilor de funcționare ai acestuia.

Conform procedurilor, pilotul s-a catapultat, aeronava prăbușindu-se în zona menționată, în afara ariilor locuite.

Cazul este cercetat de Parchetul Militar, conform procedurilor legale, iar circumstanțele accidentului vor fi investigate de o comisie numită de șeful Statului Major al Forțelor Aeriene, se mai spune în mesajul oficial al MApN.

Deocamdată nu se știe unde trebuia să aterizeze. De altfel, avionul decolase de pe acest aeroport cu puţin timp înainte de prăbuşire.

O ambulanţă a ajuns la faţa locului pentru a-l prelua pe pilot, intervenţia de salvare fiind în curs.

Purtătorul de cuvânt al Aeroportului Internaţional Mihail Kogălniceanu, Elena Vîţă, a declarat pentru Agerpre, că procedurile de salvare sunt în plină desfăşurare, un elicopter militar s-a ridicat în aer şi a pornit în căutarea pilotului care s-a catapultat în aer.

Mai multe ambulanţe, maşini de pompieri şi SMURD se îndreaptă către zona în care avionul MIG s-a prăbuşit.

Din primele informaţii, pilotul nu este conştient.

loading...

Facebook Comments