Un incident petrecut în spaţiu le-a dat FIORI RECI savanţilor de la NASA. Ce s-a întâmplat

Un incident petrecut în spaţiu le-a dat FIORI RECI savanţilor de la NASA. Ce s-a întâmplat

- in NEWS
1857
Comentariile sunt închise pentru Un incident petrecut în spaţiu le-a dat FIORI RECI savanţilor de la NASA. Ce s-a întâmplat
nasa

Science Channel a redeschis un dosar mai vechi al NASA, cu multe semne de întrebare, care nici până în ziua de astăzi nu au primit un răspuns clar, neștiindu-se nici acum dacă sonda a fost victima unor hackeri de pe Pământ sau din spaţiu, potrivit rfi.ro, citat de antena3.ro.

Voyager 2 este una dintre cele mai de succes misiuni spaţiale marca NASA. Sonda spaţială a reuşit în ultimele aproape patru decenii să depăşească multe frontiere în călătoria ei interstelară, fiind singura sondă care a “vizitat” toate cele patru planete mari ale sistemului nostru solar, Jupiter, Saturn, Uranus şi Neptun.

Pe  22 aprilie 2010 a apărut o eroare în sistemul de comunicaţii al sondei spaţiale, ca şi cum sonda ar fi fost atacată de hackeri. Întrebarea pe care şi-o pun unii cercetători este dacă hackerii erau de pe Pământ sau din spaţiu.

Nu de alta, dar distanţa la care se afla în acel moment sonda spaţială faţă de Terra era mult prea mare pentru ca semnalul “intrus” să fi provenit de pe Pământ, după cum explică un expert NASA: “Sonda se afla la vreo 16 miliarde de kilometri distanţă de planeta noastră, când deodată a început să trimită date într-o limbă pe care nu o înţelegeam. Am putea-o numi chiar o limbă extraterestră. Ca şi cum cineva s-ar fi jucat cu sistemul de comunicaţii al sondei”. sursa: publika.md

loading...

Facebook Comments