Coreea de Nord va fi ZDROBITĂ. Declarația este OFICIALĂ. Folosirea ARMEI NUCLEARE va însemna DISTRUGEREA

Coreea de Nord va fi ZDROBITĂ. Declarația este OFICIALĂ. Folosirea ARMEI NUCLEARE va însemna DISTRUGEREA

- in razboi
1369
Comentariile sunt închise pentru Coreea de Nord va fi ZDROBITĂ. Declarația este OFICIALĂ. Folosirea ARMEI NUCLEARE va însemna DISTRUGEREA
explozie nucleara

Secretarul american al Apărării, James Mattis, a avertizat, sâmbătă, că SUA vor avea „o reacţie militară masivă” dacă Coreea de Nord ar utiliza o armă nucleară, transmite AFP, preluată de Agerpres

„Orice atac contra Statelor Unite sau contra aliaţilor noştri va fi înfrânt”, a declarat James Mattis, care efectuează o vizită în Coreea de Sud, într-o conferinţă de presă.

„Orice folosire a armelor nucleare de către Nord va provoca o reacţie militară masivă, eficace şi zdrobitoare”, a mai spus oficialul american.

Washingtonul „nu acceptă o Coree de Nord nucleară”, a mai spus ministrul american al apărării.

Reamintim că, în septembrie, în marja Adunării Generale a ONU, ministrul de externe al Coreii de Nord, Ri Yong-Ho, a declarat că ţara sa ar putea testa o bombă nucleară deasupra Oceanului Pacific.

Tensiunile rămân foarte mari în Peninsula Coreeană ca urmare a efectuării de către Phenian al celui de-al şaselea test nuclear şi a mai multor teste cu rachete balistice, capabile teoretic să atingă teritoriul american. Donald Trump urmează să efectueze prima sa vizită în calitate de preşedinte al SUA în Coreea de Sud în perioada 7-8 noiembrie, în cadrul turneului său asiatic care îl va conduce de asemenea în Japonia, China, Vietnam şi Filipine. Liderul de la Casa Albă urmează să rostească un discurs în Parlamentul sud-coreean şi să viziteze o bază militară americană.

James Mattis a dat asigurări sâmbătă că diplomaţia rămâne “modul preferat de acţiune” al SUA pentru rezolvarea crizei. Însă, a adăugat el, “diplomaţii noştri sunt mai eficienţi atunci când sunt susţinuţi de o forţă militară credibilă”. El a cerut totodată Phenianului “să nu-şi facă iluzii”, afirmând că Coreea de Nord este “depăşită” militar de Statele Unite şi de Coreea de Sud, care găzduieşte pe teritoriul său 28.500 de militari americani. Sursa: evz.ro

Dragi prieteni. Ne-ar face foarte mare plăcere să ținem legătura cu voi și pe rețelele de socializare, motiv pentru care vă invităm să ne urmăriți pe pagina Facebook, unde vom putea discuta împreună știrile și articolele noastre. Vizitați pagina noastră Facebook aici.

loading...

Facebook Comments