Medicii au descoperit de ce apare autismul, iar răspunsul o să te lase mască

Medicii au descoperit de ce apare autismul, iar răspunsul o să te lase mască

- in SANATATE
1647
Comentariile sunt închise pentru Medicii au descoperit de ce apare autismul, iar răspunsul o să te lase mască
autism

În urmă cu o săptămână a fost publicat un studiu științific care indică cauza principală pentru apariția autismului la copii. Vaccinurile și televizorul nu sunt menționate nicăieri în acest studiu. Iată despre ce este vorba.

Doi profesori coreeni ai unor prestigioase univesități din SUA (Harvard și MIT) au descoperit că prezența unei anumite bacterii în sistemul digestiv al mamei poate duce la apariția autismului la copii. Jurnalul științific „Nature” a făcut publică lucrarea pe 14 septembrie.

Cei doi cercetătorii se numesc Huh Jun-ryeol și Gloria Choi, iar studiul lor arată foarte clar cum un șoarece gestant, care este infectat cu o anume bacterie, va avea un pui cu un comportament autistic.

Această bacterie din tractul digestiv al mamei poate dezvolta în unele cazuri celule care să influențeze în mod direct dezvoltarea celulelor din creierului copilului.

S-a mai descoperit că atunci când bacteria a fost anihilată prin antibiotice, șoarecele a avut un pui normal. Așadar, se poate vorbi de dezvoltarea incipientă a unui tratament împotriva autismului.

Pe lângă această descoperire, cercetătorii au mai găsit și zona exactă a creierului care este legată de comportamentul autistic, un alt aspect foarte important în găsirea unui leacul împotriva autismului.

Cei doi cercetători sunt un cuplu și lucrează în domenii diferite. Unul lucrează în imunologie și altul în neurobiologie, iar împreună studiază neuroimunologia. Sursa: noizz.ro

Dragi prieteni. Ne-ar face foarte mare plăcere să ținem legătura cu voi și pe rețelele de socializare, motiv pentru care vă invităm să ne urmăriți și pe pagina noastră de Facebook aktualnews.ro, unde vom putea discuta împreună știrile și articolele noastre. Vizitați pagina noastră Facebook aici.

loading...

Facebook Comments