Vrei să te lauzi cu pătrățelele? Acestea sunt cele 10 alimente pe care trebuie să le mănânci

Vrei să te lauzi cu pătrățelele? Acestea sunt cele 10 alimente pe care trebuie să le mănânci

- in DE ACTUALITATE, LIFESTYLE, SANATATE
2178
Comentariile sunt închise pentru Vrei să te lauzi cu pătrățelele? Acestea sunt cele 10 alimente pe care trebuie să le mănânci

Mulţi dintre oameni doresc să se mândrească cu pătrăţelele de pe abdomen, iar pentru asta trag din greu la sala. Doar că fitness-ul nu este de ajuns, ci trebuie să aibă şi un regim alimentar corespunzător care să îi ajute în obţinerea rezultatul mult dorit.

Acestea sunt alimentele care te vor ajuta să ai o musculatură bine definită.

Carnea de vită (conţinut mare de proteine). Are un rol foarte important în dezvoltarea masei musculare şi de asemenea conţine aminoacizi suplimentari. Ajută foarte mult la dezvoltarea corectă a ţesutului muscular. O porţie de carne de vită, de 140 de grame, conţine: 340 calorii, 38 de grame de proteine, 20 de grame de grăsimi şi cel mai importan este faptu că nu conţine carbohidraţi.

Orezul brun (eliberează lent carbohidraţii). Joacă un rol foarte important în procesul de construire a masei musculare. Datorită procentului scăzut de carbohidraţi, orezul brun ne oferă doza de energie necesară pentru o zi întreagă. Mai mult decât atât sporeşte nivelul de hormoni de creştere din sânge şi favorizează arderea grăsimilor. O porţie de orez brun, 100 grame, conţine: 110 calorii, 3 grame de proteine, 1 gram de grăsimi, 23 de grame de carbohidraţi.

Ouă (conţinut mare de proteine). Este cea mai completă sursă de proteine din natură. Conţin o gamă largă de aminoacizi care sunt esenţiali în construirea ţesutului muscular. În acelaşi timp oferă organismului o serie de vitamine şi minerale esenţiale care ajută la întărirea sistemului imunitar. Un ou conţine: 78 de calorii, 7 grame de proteine, 5 grame de grăsimi, 1 gram de carbohidraţi.

Carnea de pui (cea mai slabă proteină). Similară cărnii de vită, carnea de pui este o sursă extraordinără de proteine care ajută la refacerea tesutului muscular deteriorat şi de altfel are un rol important în dezvoltarea unei mase musculare sănătoase. Conţinutul redus de grăsime al cărnii de pui este o opţiune exceletă pentru persoanele care caută să consume o carne mai slabă. O porţie de 140 grame conţine: 230 calorii, 47 de grame de proteine, 5 grame de grăsimi şi cel mai important nu conţine carbohidraţi.

Ovăz (cantitate mare de carbohidraţi). Este o altă sursă foarte de bună de carbohidraţi datorită dozei scăzute de zaharuri, iar acest lucru facilitează un flux constant de energie furnizată organismului. În plus, ovăzul conţine o cantitate mare de fibre care ajută la îmbunătăţirea sistemului digestiv. O porţie de ovăz, 100 de grame, conţine: 389 de calorii, 17 grame de proteine, 7 grame de grăsimi, 66 grame de carbohidraţi.

Carnea de somon (cantitate mare de proteine). Este fără îndoială alimentul cu cele mai bine definite proprietăţi în dezvoltarea masei musculare din această listă. Conţinutul mare de proteine şi de acizi graşi şi omega 3 oferă organismului elementele perfecte pentru dezvoltarea corectă a masei musculare. O porţie de somon de 140 de grame conţine: 260 de calorii, 28 de grame de proteine, 15 grame de grăsimi şi  nu are carbohidraţi.

Cartofii dulci (carbohidraţi şi amidon). Din totalul carbohidraţilor pe bază de legume disponibile, catofii dulci sunt fără îndoială cea mai bună sursă. Conţinutul scăzut de zaharuri asigură o eliberare susţinută de energie, iar conţinutul bogat în fibre ajută la îmbunătăţirea sistemului digestiv. Un catof conţine: 112 calorii, 2 grame de proteine, 1 gram de grăsimi, 26 de grame de carbohidraţi.

Laptele (”regele” caloriilor). Pentru cei care caută să-şi definească corpul rapid, laptele este alegerea perfectă, mai ales că se poate consuma în orice moment al zilei. Bogat în proteine şi mai ales conţinutul celor 8 aminoacizi esenţiali, laptele conferă o creştere sănătoasă a ţesutului muscular. 1 pahar de lapte conţine: 103 calorii, 8 grame de proteine, 3 grame de grăsimi şi 12 grame de carbohidraţi.

Brânza de vacă (proteină lactată). Are doi factori esenţiali care contribuie esenţial la construcţia masei musculare. În primul rând, brânza conţine o mare cantitate de cazeină, o proteină lactată care este absorbită lent de organism. Lucru foarte important, pentru că se poate consuma seara înainte de culcare, îi oferă ţesutului muscular o aprovizionare constantă de proteine pe tot parcursul nopţii. Pe de altă parte, brânza conţine o gamă largă de bacterii bune care ajută sistemul digestiv şi contribuie la buna absorţie a proteinelor din celelalte alimente. O porţie de 100 de grame conţine: 100 de calorii, 11 grame de proteine, 4 grame de grăsimi şi 3 grame de carbohidraţi.

Iaurtul grecesc (proteină sănătoasă). Similar brânzei de vaci, iaurtul grecesc conţine o cantitate decentă de proteine. Oferă organismului o grămadă de grăsimi de bună calitate. Ca atare, iaurtul contribuie la creşterea ţesutului muscular şi în acelaşi timp la îmbunătăţirea celulelor musculare. Conţine o cantitate foarte mare de bacterii sănătoase care contribuie la îmbunătăţirea sistemului digestiv şi creste capacitatea de absorţie a proteinelor din celelalte alimente consumate. O porţie, 100 de grame, conţine: 60 de calorii, 10 grame de proteine, mai puţin de un gram de grăsimi şi 4 grame de carbohidraţi.

sursa: spynews.ro

loading...

Facebook Comments