S-a internat la un spital din Iași cu o bătătură la picior, iar după 2 săptămâni a murit

S-a internat la un spital din Iași cu o bătătură la picior, iar după 2 săptămâni a murit

- in SANATATE, SOCANT, SOCIAL
1180
Comentariile sunt închise pentru S-a internat la un spital din Iași cu o bătătură la picior, iar după 2 săptămâni a murit
mort spital

Anchetă la Spitalul “Sfântul Spiridon” din Iaşi, după ce un pacient de 58 de ani ar fi murit din cauza unei infecţii luate în unitatea medicală.

Rudele bărbatului susţin că acesta ar fi venit la spital din cauza unei simple bătături la picior, iar după două săptămâni l-au luat în sicriu.

Conducerea spitalului a refuzat joi să ofere explicaţii, însă spune că va face o anchetă internă. Familia pacientului vrea să facă acum o plângere penală.

Pe dată de 1 octombrie, bărbatul de 58 de ani a mers la Spitalul “Sfântul Spiridon” din cauza unei dureri la un deget.

După ce a aşteptat 12 ore la urgenţe, a fost internat. Medicii i-au descoperit un diabet, iar pentru că a început să aibă dureri la talpă şi apoi colici abdominale puternice, omul a fost în cele din urmă operat. A făcut septicemie, iar familia spune că s-ar fi infectat cu virusul Clostridium Difficile, ceea ce ar fi dus în cele din urmă la deces.

Alexandru Costan, ginerele decedatului: “De Clostridium am aflat noi, am văzut în fişă, şi după asta ne-a fost confirmat şi de către medici, nu înţelegeam de ce stă la rezervă, dar ei l-au băgat la izolare.”

Reporter: “Cum ar fi contactat virusul?”

Alexandra Costan, ginerele decedatului: “Eu cred că de la baie. Ce e acolo, nu se face nimic, eu am fost la el, n-am văzut schimbat un preş, dat cu un var, ar trebui pereţii aia raşi, arşi, făcut ceva, anumite restricţii.”

Şi vecinii bărbatului sunt şocaţi. Spun că acesta a plecat la spital pe picioarele lui.

Vecină: “Ar fi făcut o septicemie după ce spun ei şi după aia l-a anunţat că nu au mai putut”.

Vecin: “Am înţeles că a făcut şi peritonită, infecţie în interior şi apoi cu una cu altă s-a luat, s-a agravat situaţia”

Medicii spun că infecţia cu virusul intraspitalicesc-dacă într-adevăr această s-a produs- poate duce la deces mai ales în cazul persoanelor peste 65 de ani sau a celor cu diabet, aşa cum era bărbatul internat.

Doctor, Carmen Dorobăţ, Spitalul de Boli Infecţioase Iaşi: “Această infecţie poate duce către un prognostic rezervat sau chiar sever cu deces aceasta se poate în anumite condiţii când la pacienţi se asociază factori de risc”

Imediat după decesul bărbatului, directorul Spitalului
“Sfântul Spiridon” a cerut anchetarea cazului. Indiferent însă de acest lucru, familia omului vrea să tragă la răspundere unitatea medicală şi să depună plângere la Parchet. Sursa: stirileprotv.ro

Dragi prieteni. Ne-ar face foarte mare plăcere să ținem legătura cu voi și pe rețelele de socializare, motiv pentru care vă invităm să ne urmăriți pe pagina Facebook, unde vom putea discuta împreună știrile și articolele noastre. Vizitați pagina noastră Facebook aici.

 

loading...

Facebook Comments