Bolnavi umiliți. Imagini revoltătoare, surpinse la Casa Judeţeană a Asigurărilor de Sănătate Bihor

Bolnavi umiliți. Imagini revoltătoare, surpinse la Casa Judeţeană a Asigurărilor de Sănătate Bihor

- in DE ACTUALITATE, INEDIT, NEWS, SOCANT, SOCIAL
1102
Comentariile sunt închise pentru Bolnavi umiliți. Imagini revoltătoare, surpinse la Casa Judeţeană a Asigurărilor de Sănătate Bihor
batrani casa de asigurari

Premierul Mihai Tudose i-a cerut, în ședința de Guvern, ministrului Sănătății să-i spună „cine nu mai lucrează în sistem”, după imaginile difuzate de Digi24 cu oameni duși cu pătura sau cu targa la Casa de Sănătate Bihor.

Digi24 a difuzat imagini revoltătoare, surpinse la Casa Judeţeană a Asigurărilor de Sănătate Bihor. Acolo, doi pacienţi, imobilizaţi la pat, au fost duşi pe targă la ghişeele instituţiei. Motivul? Adeverinţele care le atestă calitatea de asigurat, de care au nevoie, se eliberează doar personal sau cu procură notarială.

Cei doi pacienți au fost aduși cu autoturisme, de la 40 de kilometri distanță. Bărbatul care îi îngrijește pe cei doi mai spune că a solicitat o ambulanță pentru transportul pacienților, dar a fost refuzat. Deși recunoaște că situația este absurdă, conducerea Casei de Asigurări spune că nu face decât să respecte legea.

Mihai Tudose: Am văzut la Digi24, mulțumesc televiziunii pomenite, niște imagini înfiorătoare. Persoane cu handicap locomotor aduse, abandonate practic pe un hol, la coadă la nu știu ce comisia vieții, care să stabilească nu-știu-ce sau să le dea nu-știu-ce. Am vorbit despre reducerea birocrației, nu a pacienților prin târâre pe jos. Cine a făcut nenorocirea asta?

sursa: digi24.ro

 

loading...

Facebook Comments