A decedat cel mai batran om din lume! Este un supravieţuitor al Holocaustului

A decedat cel mai batran om din lume! Este un supravieţuitor al Holocaustului

- in BIZAR, DE ACTUALITATE, INEDIT, MISTER, NEWS, SANATATE, SOCIAL
1306
Comentariile sunt închise pentru A decedat cel mai batran om din lume! Este un supravieţuitor al Holocaustului
cel mai batran om din lume

Cel mai vârstnic bărbat de pe planetă, Yisrael Kristal, supravieţuitor al Holocaustului, a decedat vineri în oraşul israelian Haifa, la vârsta de 113 ani, scrie realitatea.net

Fiica lui Kristal, Schulamit Kristal, a confirmat pentru agenţia citată moartea tatălui său, în urma informaţiilor publicate de cotidianul Haaretz. În martie 2016, Guinness Book of Records l-a desemnat pe Kristal cel mai bătrân bărbat de pe planetă, după ce anteriorul deţinător al acestui titlu, japonezul Yasutaro Koide, a murit în luna ianuarie a aceluiaşi an, la vârsta de 112 ani, potrivit agerpres.

La momentul omologării recordului său, la 11 martie 2016, Kristal avea 112 ani şi 178 de zile.

Israel Kristal s-a născut la 15 septembrie 1903 pe actualul teritoriu al Poloniei, în oraşul Zarnow, şi a fost deportat de nazişti la Auschwitz în 1944. A scăpat cu viaţă din lagărul de concentrare şi în 1950 a emigrat în Israel.

În timpul Holocaustului, Kristal şi-a pierdut soţia şi doi copii, precizează sursa citată. Ziarul ”The Times of Israel’ a relatat că el a avut un magazin de dulciuri în oraşul Jaffa.

Yisrael Kristal a lăsat în urmă mai mulţi copii, nepoţi şi strănepoţi. Jamaicana Violet Brown, în vârstă de 117 ani, este în prezent decana de vârstă a omenirii, potrivit unui anunţ din luna aprilie al Gerontology Research Group (GRG).

sursa articol: realitatea.net

loading...

Facebook Comments