România are cele mai mici preţuri la GPL din UE. Avantajele şi dezavantajele instalaţiei GPL în maşină

România are cele mai mici preţuri la GPL din UE. Avantajele şi dezavantajele instalaţiei GPL în maşină

- in AUTO, DE ACTUALITATE, ECONOMIE, SOCIAL, UTILE
1311
Comentariile sunt închise pentru România are cele mai mici preţuri la GPL din UE. Avantajele şi dezavantajele instalaţiei GPL în maşină
gpl

Gazul Petrolier Lichefiat (GPL), un combustibil folosit la scară destul de mare în România datorită preţului scăzut, are, la staţiile din România, cel mai mic preţ din Uniunea Europeană.

Preţul mediu al unui litru de GPL era, la data de 19 aprilie, cel mai mic din toate statele Uniunii Europene, potrivit portalului myGpl, un comparator al preţurilor la carburanţii vânduţi în Uniunea Europeană.

După noi, următoarele ţări ieftine sunt Belgia, Luxemburg , Polonia, şi Cehia. De menţionat că Bulgaria, piaţă cu care ne comparăm tradiţional când vine vorba despre preţul carburanţilor, are un preţ mediu cu 25% mai mare decât în România.

Instalaţiile de GPL, montate pe maşinile cu motoare pe benzină, au început să fie o opţiune pentru tot mai mulţi posesori de autoturisme din România, şi nu neapărat doar de taximetre, în special din cauza preţului scăzut, chiar în condiţiile unui consum ceva mai mare decât al motorului pe benzină.

Avantajele si dezavantajele folosirii instalatiei de GPL.

Singurul dezavantaj major este reprezentat de costul efectiv al instalatiei care se amortizeaza dupa aprox 10 -15000 de km si pentru unii ar mai fi si pierderea de putere a motorului. In rest numai de bine. Cost mic la alimentare, poluare redusa.

sursa: e-nergia.ro

loading...

Facebook Comments