O tanara de 16 ani a muncit pana la epuizare intr-un restaurant din Galati. ”A lesinat si s-a lovit cu capul de o teava.”

O tanara de 16 ani a muncit pana la epuizare intr-un restaurant din Galati. ”A lesinat si s-a lovit cu capul de o teava.”

- in DE ACTUALITATE, NEWS, SOCANT, SOCIAL
1142
Comentariile sunt închise pentru O tanara de 16 ani a muncit pana la epuizare intr-un restaurant din Galati. ”A lesinat si s-a lovit cu capul de o teava.”

Minori obligaţi să lucreze până la epuizare, muncă la negru, salarii neplătite şi şantaj. Acestea sunt doar câteva dintre acuzaţiile lansate între mama unei fete de 16 ani şi patronii unui restaurant din Galaţi, la care tânăra, elevă la un liceu de profil, a făcut practică în această vară.

Femeia susţine că fiica ei a fost constrânsă să lucreze până când i s-a făcut rău, a căzut din picioare şi s-a lovit la cap. Cazul este cercetat atât de Parchet, cât şi de Inspectoratul Teritorial de Muncă Galaţi.

Mama povesteşte că faţa ei a făcut practică la restaurantul situat pe faleza Dunării din Galaţi timp de două săptămâni. La încheierea stagiului, patronii i-ar fi propus să mai rămână şi să lucreze la negru, până la încheierea sezonului.

Mariana Bucuța, mama fetei: “S-au înţeles la cinci milioane, cu patru ore după-amiaza, de luni până duminică, iar domnul Avram a început să le facă presiune şi să muncească paisprezece ore, de dimineaţă la opt, până seara la doisprezece jumate. Şi nu le dădea voie nici măcar să mănânce sau să bea apă.”

De altfel, femeia susţine că mai toţi angajaţii de pe terasa respectivă ar fi minori. După o zi de muncă foarte lungă şi extenuantă, fetei de 16 ani i s-a făcut rău.

Mariana Bucuța, mama fetei: “La doisprezece jumate a căzut jos din picioare, a leşinat şi s-a lovit cu capul de o ţeavă metalică, lângă nişte scări.”

mama minorei

Starea de epuizare şi hematomul de la cap sunt certificate prin biletul de externare din spital, unde, potrivit mamei, tânăra ar fi fost internată opt zile, pentru că ar fi ajuns să cântărească 35 de kilograme.

Dr. Silvia Constantin Dinescu, Spitalul de Pediatrie Galaţi: “Pacienta a fost internată în cursul lunii câteva zile la noi în spital. Nu vă pot da detalii datorită legii drepturilor pacientului.”

Mama fetei a depus o plângere la Parchet şi a sesizat şi Inspectoratul Teritorial de Muncă.

Carmen Corodeanu, ITM Galaţi: ”În funcţie de aspectele semnalate, corpurile de control din cadrul instituţiei noastre efectuează verificări, urmând ca în termen de treizeci de zile de la primirea petiţiei să îi comunice petiţionarului răspunsul.”

Cea care administrează localul are o cu totul altă variantă şi spune că, la rândul ei, ar fi fost victima unei încercări de şantaj din partea fetei şi a mamei sale.

sursa: stirileprotv.ro

loading...

Facebook Comments