Reactia BOR fata de proiectul de lege privind parteneriatul civil: “Familia este formata dintr-un barbat si o femeie”

Reactia BOR fata de proiectul de lege privind parteneriatul civil: “Familia este formata dintr-un barbat si o femeie”

- in DE ACTUALITATE, NEWS, SOCIAL
1281
Comentariile sunt închise pentru Reactia BOR fata de proiectul de lege privind parteneriatul civil: “Familia este formata dintr-un barbat si o femeie”

Biserica Ortodoxa Romana isi manifesta ingrijorarea fata de demersurile legate de eventuala oficializare a parteneriatului civil, proiectul de lege aflandu-se acum in dezbatere la Camera Deputatilor.

“Consideram ca instituționalizarea unei forme alternative de familie este contrara credintei crestine si traditiei poporului roman, cu posibile consecinte grave pentru viata morala, familiala si sociala a acestuia.

Din punct de vedere crestin, dar si constitutional, cu exceptia adoptiei si a inrudirii de sange, familia se naste exclusiv prin casatoria dintre un barbat si o femeie.

Parteneriatul civil nu ar face decat sa incurajeze concubinajul si sa deresponsabilizeze pe cei doi parteneri in detrimentul mamei si al copilului.

Mai precis, cadrul legal care protejeaza in mod optim “cresterea, educația si instruirea copiilor” este doar familia (art. 48, al. 1 din Constitutia Romaniei).

Incercarile de redefinire a familiei naturale si traditionale, confirmata moral si legislativ de-a lungul istoriei umanitatii, par sa faca parte dintr-o agenda ideologica care discrediteaza valorile si binefacerile sociale ale familiei.

Biserica Ortodoxa Romana va continua sa apere si sa promoveze valorile fundamentale ale familiei traditionale, benefice pentru prezentul si viitorul societatii romanesti” – se precizeaza intr-un comunicat al Patriarhiei Romane.

sursa: stirileprotv.ro

loading...

Facebook Comments