Sa tot lucrezi la stat. Vinerea Mare va fi sarbatoare legala nelucratoare

Sa tot lucrezi la stat. Vinerea Mare va fi sarbatoare legala nelucratoare

- in SOCIAL
876
Comentariile sunt închise pentru Sa tot lucrezi la stat. Vinerea Mare va fi sarbatoare legala nelucratoare
senatFoto: Inquam Photos / Octav Ganea

Senatul Romaniei a votat, miercuri, ca Vinerea Mare să fie sărbătoare legală și zi nelucrătoare. Proiectul de lege inițiat de deputați UDMR, PSD, PNL, PMP și minorități a trecut de plen cu 86 de voturi ”pentru”, un vot ”împotrivă” și o abținere. Inițiatorii precizează că Vinerea Mare sau Vinerea Patimilor este ultima zi din de vineri dinaintea Paștelui și astfel ultima vineri din Postul Mare, care se mai numește Vinerea seacă, pentru că mulți români au obiceiul de a ține post negru. Votul decisiv se va da la Camera Deputaților.

Parlamentarii semnatari ai proiectului afirmă în propunerea legislativă că Vinerea Mare este una dintre cele trei zile de sărbătoare religioase creștină numite Triduum Sacrum, din care face parte Joia Mare, Vinerea Mare și Sâmbăta Mare.

După credința creștină, în această zi a avut loc moartea lui Iisus, care a fost răstignit și a murit pe cruce, pentru răscumpărarea neamului omenesc de sub jugul păcatului strămoșesc. Se mai numește Vinerea seacă, pentru că mulți români au obiceiul de a ține post negru.

În România, Legea 53/2003 Codul Muncii privede 14 zile de sărbători legale, mai puține față de alte țări din UE, ca de exemplu Belgia, Lituania sau Cipru, care au 16, 17 zile de sărbătoare legală. Astfel, în baza celor prezentate, și în România ar trebui introdusă Vinerea Mare ca zi de sărbătoare legală, fiind unul dintre cele mai semnificative evenimente religioase din an.  Sursa: libertatea.ro

Dragi prieteni. Ne-ar face foarte mare plăcere să ținem legătura cu voi și pe rețelele de socializare, motiv pentru care vă invităm să ne urmăriți și pe pagina noastră de Facebook aktualnews.ro, unde vom putea discuta împreună știrile și articolele noastre. Vizitați pagina noastră Facebook aici.

loading...

Facebook Comments