SFÂNTA PARASCHEVA 2017. Ce s-a intamplat la procesiunea scoaterii raclei din Catedrală. Jandarmii au intervenit

SFÂNTA PARASCHEVA 2017. Ce s-a intamplat la procesiunea scoaterii raclei din Catedrală. Jandarmii au intervenit

- in SOCIAL
1382
Comentariile sunt închise pentru SFÂNTA PARASCHEVA 2017. Ce s-a intamplat la procesiunea scoaterii raclei din Catedrală. Jandarmii au intervenit
pelerini sf parascheva

SFÂNTA PARASCHEVA 2017. Câteva mii de pelerini au asistat, marţi dimineaţă, la procesiunea scoaterii raclei cu moaştele Sfintei Cuvioasei Parascheva din Catedrala Mitropolitană din Iaşi, acestea fiind depuse într-un baldachin în curtea lăcaşului de cult. A fost necesară intervenţia jandarmilor pentru a-i proteja pe preoţii care purtau racla pe umeri, pe drumul către baldachinul instalat în curtea catedralei.

SFÂNTA PARASCHEVA 2017. Racla cu moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva a fost scoasă din interiorul Catedralei Mitropolitane, marţi dimineaţă, într-o procesiune la care au asistat câteva mii de credincioşi.

Racla a fost purtată pe umeri de către preoţi, fiind necesară intervenţia jandarmilor, întrucât oamenii prezenţi în catedrală s-au îmbulzit pentru a atinge sfintele moaşte.

Potrivit news.ro, oamenii s-au aşezat la rând încă din noaptea de luni spre marţi în jurul catedralei, coada pelerinilor măsurând câteva sute de metri.

La Iaşi, au ajuns marţi dimineaţă şi peste 6.000 de credincioşi din Voluntari, deplasarea efectuându-se cu aproximativ 150 de autocare, puse la dispoziţie de primăria din localitate.

Peste 150.000 de credincioşi sunt aşteptaţi în această săptămână la Iaşi să se închine la moaştele Sfintei Cuvioasei Parascheva.

Anul acesta, pelerinii care vin la Iaşi se vor putea închina şi la moaştele Sfintei Întâi Muceniţe şi Întocmai cu Apostolii Tecla, aduse de la Mănăstirea Neamţ.

Sute de poliţişti şi jandarmi vor fi mobilizaţi în timpul pelerinajului de la Iaşi. Pentru pelerini a fost creat un culoar special de acces către Catedrala Mitropolitană.Sfânta Liturghie este programată sâmbătă, 14 octombrie şi se va desfăşura în faţa Catedralei Mitropolitane, pe pietonalul Ştefan cel Mare.

Sfânta Cuvioasa Parascheva este considerată a fi ocrotitoarea Moldovei, iar ziua de 14 octombrie, când este hramul, transformă municipiul Iaşi în cel mai mare centru de pelerinaj din România.

Credincioşilor care vor sta noaptea la rând pentru a se închina la sfintele moaşte le vor fi oferite de către autorităţi, dar şi de către Mitropolie, ceai cald şi pachete cu mâncare.În anii precedenţi, pelerinii veniţi la Iaşi din toate colţurile ţării, au stat şi câte 10-12 ore la coadă, pentru a ajunge să se închine la racla cu sfintele moaşte, rândul pelerinilor atingând câţiva kilometri, scrie romaniatv.net

Dragi prieteni,

Ne-ar face foarte mare plăcere să ținem legătura cu voi și pe rețelele de socializare, motiv pentru care vă invităm să ne urmăriți pe pagina Facebook, unde vom putea discuta împreună știrile și articolele noastre. Vizitați pagina noastră Facebook aici.

loading...

Facebook Comments